Vyšiel nový Firefox 3.0.4 a 2.0.0.18

Martin Tomšík  /  14. 11. 2008, 00:00

Spoločnosť Mozilla aktuálne vydala aktualizácie pre obidve generácie internetového prehliadača Firefox. Tretia generácia bola aktualizovaná na verziu s číselným označením 3.0.4 a druhá generácia na verziu 2.0.0.18.


Obe aktualizácie riešia bezpečnostné chyby, zvyšujú stabilitu aplikácie a pribudlo aj šesť nových jazykov, medzi ktorými nechýba ani dlho očakávané esperanto.

 

S novými aktualizovanými verziami Firefoxu bol celkový počet podporovaných jazykov zvýšený na 61. Stalo sa tak pridaním nových šiestich jazykov, ktoré sú však iba v beta verzii.

V aktualizácii Firefoxu 2.0.0.18 bolo opravených iba niekoľko bezpečnostnýh chýb. 

Bezpečnostné chyby boli tiež opravené aj v aktualizácii Firefoxu 3 na verziu 3.0.4. Okrem toho bolo opravených aj niekoľko chýb, ktoré boli objavené hneď po vydaní finálnej verzie tretej generácie webového prehliadača. Opravené bolo chybné zadávanie hesla užívateľa na niektorých prihlasovacích stránkach a nastavenia proxy serverov. Problémy boli opravené aj v súvislosti so spúšťaním nebezpečného kódu, pri XSS a JavaScripte. Vyriešené boli aj niektoré problémy s rôznymi certifikátmi na webových stránkach.

Kompletný prehľad zmien vrátane popisu všetkých opráv a zmien, nájdete v oficiálnych poznámkach k vydaniu pre verziu 2.0.0.18 aj 3.0.4 .

Aktualizované verzie Firefoxu tretej a druhej generácie tohto webového prehliadača, môžete sťahovať z oficiálnej download stránky. Ak si však aktualizáciu nestiahnete, môže vám byť nainštalovaná pomocou zabudovaného aktualizačného mechanizmu. Vývojári však nové aktualizácie označili za opravujúce kritické chyby a odporúčajú si Firefox aktualizovať na najnovšiu verziu.

Firefox dostupný v 61 jazykoch, môžete sťahovať pre operačné systémy Microsoft Windows ( veľkosť 7,5 MB), Linux ( 9,1 MB) a Mac OS X ( 17,6 MB).

 

Zdroj: Mozilla.com

 

Neprehliadnite: