Tvorba permanentných odkazov - lacno a rýchlo

Platená reklama  /  05. 11. 2008, 23:10

Mnohí v rámci linkbuldingu utrácajú peniaze, ale nie vždy je výsledok adekvátny vynaloženým financiám. Výborná a málo používaná metóda získavania veľkého počtu odkazov je nákup sponzorovaného odkazu v šablóne. V zahraničí bežné, no u nás ojedinelé.

Sem tam sa vyskytnú ponuky na kúpu miesta v šablóne napríklad pre blogovací systém wordpress. Jednu takúto aukciu môžeme nájsť aj tu: http://webtrh.cz/19463-exkluzivny-odkaz-sablone-enterprise. Tieto šablóny sú potom uložené do desiatok voľne prístupných galérií, kde si ich môžu ľudia zadarmo stiahnuť a používať. Samotným vložením majiteľ odkazu získa 25-30 vcelku kvalitných spätných odkazov, ale oveľa väčší počet po stiahnutí šablón desiatkami až tisíckami ľudí. Ďalšia výhoda je tá, že odkazov môže len pribúdať a sú permanentné. Za nákup odkazov sa utrácajú tisíce, ale výsledok je len dočasný, pre stály účinok treba odkazy predlžovať.

Základom úspechu je vytvoriť kvalitnú šablónu, o ktorú bude záujem. Niečo také sa podarilo Ladislavovi Menyhartovi a jeho grafickému štúdiu Menyhart. Šablóna bola prijatá veľmi pozitívne na fóre Webtrh, čo naznačuje predbežný záujem o jej používanie. Výborný nápad bol aj encryptovať odkaz tak, aby ho nebolo možné jednoducho zmazať, či upraviť. To eliminuje určitú časť užívateľov, ktorí nevedia programovať a chceli by odkaz zmazať.

Takže ak chcete množstvo odkazov za konečnú cenu, bez ďalších predlžovacích platieb, je kúpa priestoru v šáblóne správna cesta. Dôkazom, že to naozaj funguje, sú grafické weby, ktoré šablóny tvoria. Majú konkurenčnú výhodu pred ostatnými, vďaka odkazom na ich web. Toto je jednoduchá a "bezúdržbová" cesta za lepšími pozíciami v googli.

Na záver len dodáme, že spomínaný design Ladislava Menyharta bude využitý v pripravovanom CMS pre zákazníkov Webhosting Inet.sk.

Neprehliadnite: