Spoločnosť IDS Scheer sa umiestnila v Leaders Quadrant for Business Process Analysis

Tlačový servis  /  05. 11. 2008, 00:00

Spoločnosť IDS Scheer, vedúci poskytovateľ softvéru a služieb pre Business Process Management (BPM) oznámila, že sa umiestnila v Leaders Quadrant v správe Gartner Inc. Magic Quadrant for Business Process Analysis Tools.  Správa Magic Quadrant for Business Process Analysis Tools, ktorú publikoval 23. septembra 2008 Michael Blechar analyzuje 15 poskytovateľov analýzy biznis procesov (BPA) a ich ponuky. Gartner v správe uvádza, že narastajúci dopyt po nástrojoch BPA by mal vyústiť do najmenej 10%-ného rastu podielu na trhu do roku 2010.

Podľa správy sú “ lídri schopní obchodníci s preukázanou históriou v oblasti nástrojov BPA a vysokým stupňom funkčnosti alebo prieniku na trh rovnako ako víziou a investíciami. Vďaka komplexnosti svojej vízie majú dobrú pozíciu pre budúcnosť – finančné záväzky a podiel na trhu, technologické diferencovanie alebo oboje. Lídri nemusia nevyhnutne ponúkať najlepšie produkty pre každý zákaznícky projekt alebo rolu. Poskytujú však riešenia, ktoré ponúkajú relatívne nízke riziko”. 

 

Správa tiež hovorí, že “celková adaptácia nástrojov BPA sa zrýchli, keď sa veľké spoločnosti začnú viac zaoberať modelovaním biznis procesov na podporu SOA a riešiť otázky zhody s modelmi založenými na vládnych nariadeniach, kupovať a implementovať novú generáciu balíčkov aplikácií založených na biznis proces modeloch a prednastavený servisne orientovaný softvér a obsah”.

 

Správa uvádza aj “ďalšiu zaujímavú a súvisiacu tému, kde sa trh nástrojov podnikovej architektúry postupne rozširuje na úroveň solution architecture, za budúcu architektúru podnikových technológií a do podnikových dát, aplikácií a (špeciálne) biznis architektúry. Preto môžeme očakávať, že veľa vedúcich poskytovateľov nástrojov BPA, špeciálne tých, ktorí poskytujú nástroje podnikovej architektúry, povýši svoj BPA biznis na úroveň solution architecture ako súčasti rozšírených modelovacích súborov”.

 

Teší nás, že sme sa umiestnili v Leaders Quadrant of Gartner’s Business Process Analysis Tools Magic Quadrant,” povedal Dr. Wolfram Jost, člen Executive Board zodpovedný za produktovú stratégiu a rozvoj.  “Spoločnosť IDS Scheer je lídrom v tejto kategórii od jej zavedenia v roku 1997 a na základe trendov v oblasti modelovania biznis procesov pre podporu SOA iniciatív podnikovej architektúry má dobrú pozíciu pre rýchlejší rast ako je priemer trhu. So softvérom ARIS má spoločnosť IDS Scheer jedinečnú pozíciu na trhu a záväzok dodať najkomplexnejšiu inovatívnu ponuku BPM, ktorá ovplyvní výkonnosť našich zákazníkov.”

Neprehliadnite: