Pre-beta verzia Windows 7 dostupná k stiahnutiu - samozrejme nelegálne

Martin Tomšík  /  03. 11. 2008, 22:01

Len nedávno spoločnosť Microsoft predstavila na konferencii v Los Angeles svoj nový operačný systém Windows 7 (Seven). Ten následne ponúkla v testovacej verzii pre účastníkov konferencie. Netrvalo to dlho a už je k dispozícii na známych torrentových weboch.

Na známych torrentových webových stránkach sa uplynulý víkend objavila k stiahnutiu pre-beta verzia pripravovaného operačného systému Microsoft Windows 7. Testovacia verzia určená pre vývojárov sa na tieto stránky dostala len niekoľko hodín po tom ako bola ponúknutá účastníkom spomínanej konferencie.

Najskôr sa Windows 7 v 32 a 64-bitových verziách objavil na populárnej torrentovej stránke thepiratebay.org, neskôr sa pre-beta operačného systému objavila na stránke Mininova.org a seedpeer.com.

32-bitovú verziu na stránke thepiratebay.org zdielalo údajne až 1 400 užívateľov a 5 300 si ju od nich sťahovalo. 64-bitovú verziu zasa na spomínanej stránke zdielalo 260 užívateľov a 900 ju od nich práve sťahovalo.

Na všetkých troch torrentových stránkach sa vyskytujú rovnaké údaje o veľkosti súboru. Pre 32-bitovú verziu je uvádzaných 2,72 gigabajtov a 64-bitovú verziu zasa 3,36 gigabajtov.

Testovacia pre-beta verzia operačného systému Windows 7 od spoločnosti Microsoft však obsahuje veľa chýb a nedostatkov. Preto sa odporúča túto verziu nesťahovať, a to aj z dôvodu nelegálnosti.

O dostupnosti pre-beta verzie operačného systému Windows 7 na torrentových stránkach informoval server Computerworld.com.

Neprehliadnite: