Vydaný bol Wine 1.1.7

Martin Tomšík  /  28. 10. 2008, 00:00

Len nedávno bola vydaná nová verzia aplikácie Wine 1.0.1 a už bola uvoľnená k stiahnutiu verzia 1.1.7, avšak jedná sa len o vývojársku verziu.

Program Wine poznajú najmä užívatelia rôznych distribúcii operačného systému Linux. Umožňuje spúšťanie a beh aplikácii z operačného systému Microsoft Windows na platforme Linux prostredníctvom Windows API a OpenGL.

Nová verzia programu Wine s číselným označením 1.1.7 prináša viaceré opravy a zvýšenie kompatibility v rôznych programoch a hrách. Opravené boli najmä problémy s inštalátormi v aplikácii Internet Explorer (IE) 7.

Kompatibilita bola zvýšená pri rôznych aplikáciach a začala sa aj implementácia s Direct3D 10. Zvýšená kompatibilita bola najmä v internetových prehliadačoch Google Chrome a Mozilla Firefox 3. Ale aj pri programoch ako RealPlayer 11, Photoshop CS2 či Adobe Dreamweaver 8.

Medzi hry, v ktorých bola zvýšená kompatibilita, patrí napríklad SWAT 2, LEGO Star Wars, Warcraft 3 a iné. Kompletný prehľad zmien v novej verzii tohto programu nájdete v poznámkach k vydaniu.

Viacej informácii a možnosť stiahnutia programu Wine 1.1.7, nájdete na oficiálnych stránkach tohto produktu.

 

Zdroje: TechConnect magazín a winehq.org

Neprehliadnite: