Gates sa vracia: povery verzus fakty

Martin Šajna  /  27. 10. 2008, 07:56

Bill Gates má novú firmu s názvom bgC3. Nikto zatiaľ netuší, aký bude jej pravý účel, ale na internete sa na to snaží prísť veľké množstvo ľudí. Pritom vzniklo mnoho povier, ktoré sú neraz prehnané.

Fakty

Tak najprv sa pozrime na fakty; oficiálne logo vyzerá ako magnet položený na obdĺžniku so zaoblenými rohmi, ak lepšie zaostríte, uvidíte v tom "c" a číslicu "3". Bola už zaregistrovaná aj doména bgc3.com, ktorá však zatiaľ obsahuje iba logo spoločnosti.

bgC3Štátne záznamy uvádzajú, že spoločnosť sa prvýkrát objavila v marci ešte pod menom Carillon Holdings. Meno bgC3 sa objavilo niekoľko mesiacov potom, v júli, iba týždeň po tom čo Gates skončil svoje pôsobenie vo vedení Microsoftu. Vo verejne dostupnom zozname názvov spoločností ste sa mohli dočítať, že bgC3 sa bude zaoberať niečím od vedeckých a technologických služieb až po priemyselné analýzy a výskum, či dokonca dizajn a vývoj počítačového hardvéru a softvéru. Firma by mala mať sídlo v Kirklande v štáte Washington; poblíž domovu Billa Gatesa.

Ľudia v Silicon Valley už vedia, že Steve Jobs (zakladateľ Apple) má svoju osobnú kanceláriu kdesi v horách, ktorú využíva ako oddychovú pracovňu. Teda možno bgC3 je len miesto pre Gatesa na rozvíjanie jeho predstáv. Ale povedzme si úprimne, on nezakladá len tak nejaké malé firmy...

Povery

Myslím, že nikoho neprekvapí, že je ich omnoho viac ako oficiálne známych informácií. Ako to už býva väčšina z nich je nepodložených. Ukážme si nejaké, ktoré sa našli na webe:

Bill Gates

- bgC3 nie je komerčnou spoločnosťou, ale skôr prostriedok na koordináciu jeho podnikania a dobročinného úsilia. Taktiež by mohla zahŕňať vývoj Gatesových prelomových myšlienok vo vede a technike.

- kancelária bgC3 je plná technologických noviniek z Microsoftu, začínajúcich počítačom v doske stolu a končiac virtuálnou návštevníckou knihou.

- meno bgC3 znamená Bill Gates Catalyst 3, kde číslo naznačuje Gatesovú tretiu "operáciu" (po Microsofte a jeho nadácii, ktorá je väčšinovo riadená jeho manželkou Melindou).

- spoločnosť sa možno zameriava na vytváranie podnikateľských myšlienok použiteľných v Microsofte, Gatesovej nadácii, alebo aj inde.

- Bill Gates možno dokonca vytvára "Microsoft vesmír" (predstavte si osobný raketoplán namiesto osobného počítača), organizáciu mapujúcu DNA, plánuje vzkriesiť príkazový riadok alebo založiť konglomerát, ktorý predčí aj Microsoft.

· firma bude možno vytvárať novodobé technológie, ako je obmedzenie tvorby nukleárneho odpadu, roboti použiteľní v medicíne alebo lacné notebooky.


Buďme úprimný a zamyslíme sa, vačšina z týcho predpovedí je myslených ako "žart". Ale ako sa hovori - nikdy nevieš. Ja by som vyjadril domnienku, že Bill Gates určite zainvestuje do nových technológii, ale akou formou, to sa ešte len dozvieme.

Zdroje:
www.bgc3.com
www.pcworld.com
blogs.computerworld.com

 

Martin Šajna aka artii | www.qwera.sk

Neprehliadnite: