Slovanet opäť nakupuje, tentoraz Roburnet

Tomáš Kusenda  /  24. 10. 2008, 09:23

Včera firma Slovanet odkúpila svojho ďalšieho konkurenta. V poradí piatou kúpenou firmou je Bratislavský RoburNet. Jedná sa o najväčšiu akvizíciu v telekomunikačnej oblasti v roku 2008.

Slovanet koncom roka 2007 začal novú politiku. Konkrétne odkupuje menšie a lacnejšie spoločnosti, ako aj lokálnych poskytovateľov internetu, či televízie (alternatívnych operátorov). V novembri 2007 kúpil prešovskú spoločnosť Kryha, v apríli 2008 odkúpil CATV Tekov, pôsobiacu v Zlatých Moravciach. O dva mesiace neskôr, v júni 2008 odkúpila Micronet v Bratislave a BrNET z Brezna bol odkúpený v septembri 2008.

Teraz kupuje jedného, zo svojich konkurentov na poli lokálneho poskytovania internetu v Bratislave, spoločnosť Robur, s.r.o, ktorá poskytuje sieť RoburNet. RoburNet v súčastnosti poskytuje svoje služby približne 5100 zákazníkom a sieť zahŕňa 30 tisíc domácností. Vďaka tomuto počtu ide o zatiaľ najvýznamnejšiu akvizíciu v oblasti telekomunikácií v roku 2008.

Peter Máčaj, riaditeľ Slovanetu povedal: „Z úspešnej akvizície RoburNetu máme mimoriadnu radosť, veď ide o lokálneho poskytovateľa s najväčším počtom klientov v Bratislave. Do siete budeme ďalej investovať a zlúčime ju s našou existujúcou infraštruktúrou, čím vybudujeme najväčšiu opticko-metalickú metropolitnú sieť alternatívneho operátora na Slovensku.

PR manažér Slavomír Benko sa vyjadril k poskytovaniu služieb nasledovne: „Portfólio plánuje v súčasnosti Slovanet zachovať, teda ponechať ho existujúcim zákazníkom, ale i naďalej ponúkať novým klientom.“

Rýchlosť RoburNetu je medzi zákazníkmi zdieľaná, avšak priemerne sa jedná o rýchlosť od desať do päťdesiat Mbps. V nočných hodinách je dokonca väčšia. V nočných hodinách je tiež povolená P2P sieť a vytvára sa lokálny DC Hud. Otázkou však ostáva, či ostanú aj tieto služby zachované.

Slovanet chce v akvizičnej politike pokračovať aj naďalej a má v pláne oznámiť ešte jednu významnú kúpu a to do konca roka 2008.

Zdroj: Tlačová správa, Živé.sk

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

 

Neprehliadnite: