Lenovo ThinkCentre A62: vynikajúca kombinácia stability a úspory nákladov

Tlačový servis  /  18. 10. 2008, 00:00

Spoločnosť Lenovo predstavuje nový model stolového počítača ThinkCentre A62, ktorý v ponuke ThinkCentre patrí k najlacnejším a zároveň najstabilnejším modelom. ThinkCentre A62 je okrem toho jedným z „ekologicky najšetrnejších“ stolových počítačov na trhu.

Model je vybavený viacerými modernými funkciami a technológiami, ako je systém vzdialeného ovládania Dash 1.1. alebo funkcia Express Repair, ktorá umožňuje rýchlo a pohodlne vyriešiť rozličné systémové chyby. ThinkCentre A62 je posledným z rozsiahleho radu modelov, ktoré spoločnosť Lenovo uviedla na trh počas tohto leta. Všetky tieto modely majú jedno spoločné: Lenovo chce svojim firemným zákazníkom pomôcť dosiahnuť výrazné úspory prevádzkových nákladov.

 

„IT oddelenia, a hlavne tie vo firemnej sfére, jednoducho neznášajú zmeny,“ hovorí výkonný riaditeľ divízie pre marketing stolových počítačov spoločnosti Lenovo Dilip Bhatia. „Nový model A62 bol vytvorený s ohľadom na tých klientov, ktorí svoje počítače menia po dlhšom čase. Model ponúka kombináciu špičkového výkonu, ovládateľnosti a ekologickej zodpovednosti. K tomu sa vyznačuje vynikajúcim pomerom hodnoty a ceny.“

 

Modely ThinkCentre A62 ďalej prinášajú:

 

15-mesačnú záruku stability – Spoločnosť Lenovo svojim firemným klientom zaručuje vysokú stabilitu systému. To sa dosiahlo použitím špičkového procesoru dodávaného spoločnosťou AMD.

 

Dash 1.1 – Voliteľný, cenovo vysoko-efektívny nástroj, ktorý umožňuje užívateľom spravovať, kontrolovať a aktualizovať systém na diaľku.

 

Technológie Lenovo ThinkVantage – Komplexný súbor nástrojov, vďaka ktorým je možné systém lepšie spravovať a ušetriť na celkových nákladoch na prevádzku. Vďaka týmto nástrojom sa IT odborníci môžu sústrediť na tie najzávažnejšie problémy.

 

Express Repair – TVT komponent, ktorý dokáže opraviť rozličné systémové chyby v časovom rozmedzí troch minút, bez toho aby došlo k poškodeniu dát alebo aplikácií.

 

Ekologické certifikáty – Nový systém získal ekologické certifikáty GREENGUARD a EPEAT GOLD a štyri hviezdičky v hodnotení energetickej náročnosti (ENERGY STAR 4.0). K tomu je možné dokúpiť si aj „zelenú“ klávesnicu, ktorá je z 35 percent vyrobená z recyklovaných materiálov.

 

Znížené energetické náklady – A62 spotrebuje až o 60 percent menej elektrickej energie než predchádzajúce modely radu ThinkCentre, a to vďaka efektívnemu procesoru AMD 15W CPU – Athlon 2650e, ktorý je dostupný u vybraných modelov.

 

„Stolový počítač Lenovo ThinkCentre A62 je postavený na technológii AMD Business Class ušitej na mieru firemným zákazníkom, ktorým umožňuje dosiahnuť vysokú produktivitu práce pri zachovaní nízkych nákladov za energie,“ hovorí Greg White z AMD.

 

Stolové počítače A62 sú dodávané spolu so servisným balíkom a technickou podporou, za ktoré spoločnosť Lenovo získava chválu u spotrebiteľov. K modelom je poskytovaná ročná alebo trojročná záruka (podľa konkrétneho vybraného modelu).

 

Cena a dostupnosť

Cena stolového počítača Lenovo ThinkCentre A62 začína na 800 dolároch (bez DPH) a počítač je už dnes dostupný u obchodných partnerov spoločnosti Lenovo. Pre dosiahnutie maximálneho výkonu odporúčame kombináciu modelu A62 s monitorom ThinkVision L197w s veľmi efektívnym displejom s uhlopriečkou 19“. Odporúčaná predajná cena monitoru je 5.490 Sk bez DPH.

Neprehliadnite: