Fio štartuje Investičnú hru

Tlačový servis  /  18. 10. 2008, 00:00

Finančná skupina Fio v spolupráci s partnermi dnes štartuje finančnú hru na portáli www.investicka.sk. Hra je založená na fiktívnom obchodovaní s vybranými zahraničnými akciami a derivátmi, obchodovanými na európskych i amerických burzách. Pre najlepších investorov sú pripravené zaujímavé ceny.

Hra ponúkne širokej verejnosti možnosť vyskúšať si svoje schopnosti bez reálnej hrozby straty peňazí pri obchodovaní na reálnych trhoch. Úloha hráčov je jednoduchá - dosiahnuť čo najväčšie zhodnotenie prideleného kapitálu počas šiestich týždňov. Každý, kto sa do súťaže zapojí, obdrží po registrácii účet s fiktívnym vkladom milión slovenských korún, ktoré môže investovať do akcií a 30.000 amerických dolárov pre investície do derivátov. Tieto sumy môže hráč rozložiť do vybraných akcií a derivátov, ktoré sa obchodujú na českých trhoch BCPP a RM-SYSTÉM, nemeckej burze XETRA, varšavskej GPW, amerických trhoch NYSE a NASDAQ a derivátovej burze CME.

 

„Radi by sme do hry zapojili aj študentov vysokých škôl, aby sme tak hravou formou rozšírili ich vedomosti o finančných trhoch. Vytvorili sme pre nich špeciálnu kategóriu v rámci celkovej hry, ktorá je aj samostatne hodnotená. Študenti si budú môcť porovnať výsledky nielen medzi sebou v rámci jednej školy, ale aj s inými vysokými školami na Slovenku a v Čechách,“ hovorí Martin Vrablec, vedúci divízie Obchodu finančnej skupiny Fio.

 

Víťazmi sa stanú tí, ktorí v určenom období pridelený kapitál zhodnotia najviac. Investície do akcií a derivátov sú hodnotené individuálne. Už počas hry budú vyhlasovaní a oceňovaní najúspešnejší obchodníci. Po ukončení súťaže budú vyhlásení tak celkoví víťazi ako aj najúspešnejší vysokoškoláci. Investičné výsledky vysokoškolákov sa započítavajú aj do celkového hodnotenia. Celkovým víťazom sa teda môže stať aj študent vysokej školy.

 

„Mnoho ľudí vidí v investovaní na kapitálových trhoch zaujímavú možnosť zhodnotiť svoje úspory, avšak nemá s tým skúsenosti, a preto radšej volia konzervatívnejšie postupy. Chápeme preto „investičku“ ako Komenského školu hrou," dodáva Martin Vrablec.

Neprehliadnite: