Pre OS Android je dostupných 5 nových aplikácií

Matúš Pavliščák  /  14. 10. 2008, 00:00

Prednedávnom T-Mobile predstavil model G1, ktorý ma operačný systém Android. Netrvalo to dlho a Android Market oficiálne predstavil 5 aplikácií pre tento OS.

Áno, Android Market je niečo ako App Store pre iPhone, cez ktorý si môžete stiahnuť oficiálne aplikácie do Vášho zariadenia. Avšak Android Market môžeme označiť ako „free-for-all“, čiže svoje zariadenie s OS Android si môžete vylepšiť aplikáciami zadarmo.

NetShare for Android

V skratke sa jedná o softvér, ktorý použije 3G sieť na zdieľanie internetu pomocou Wi-Fi. Pokiaľ sú v blízkosti nejaké zariadenia, napríklad notebooky, tak sa môžu pripojiť na Wi-Fi sieť a surfovať po internete.

NES Emulator

Zábava je dôležitá. To platí aj pre T-Mobile G1, takže bola vytvorená aplikácia pod názvom NES Emulator. Aplikácia dokáže spustiť hry, ktoré sú vydané pre Nintendo DS alebo pre Playstation Portable (PSP). Pomocou QWERTY klávesnice môžete všetky hry ovládať efektívne, samozrejme podľa formátu WSAD, ktoré poznáme z mnohých hier.

Proper Integration with Google Docs

T-Mobile G1 perfektne spolupracuje s Google Mail (gmail). Avšak pokiaľ vám príde súbor, ktorý nedokáže zariadenie otvoriť, tak pomocou tejto aplikácie G1 skopíruje a prilepí všetko.

Twitter Client

iPhone má Twitter aplikácie. BlackBerry tiež. Tak Andoid ich musí mať tiež! V podstate sa jedná o internetový mikroblog, ktorého obsah si tvoríte pomocou Vášho zariadenia. 

Video Recording and Playback

Táto aplikácia umožňuje nahrávanie videa do VGA kvality pomocou 3-megapixelového snímača. Možno by bolo dobré, keby internetový prehliadač Chrome Lite dokázal prehrávať videá na YouTube.

 

Zdroj: htlounge.net

Matúš Pavliščák

Neprehliadnite: