Rozhovor s Radoslavom Augustínom - šéfredaktor Medialne.sk

Matúš Pavliščák  /  08. 10. 2008, 00:00

Tentokrát sme "vyspovedali" šéfredaktora a spoluzakladateľa internetového portálu Medialne.sk.

Radoslav Augustín je výkonný šéfredaktor a spoluzakladateľ známeho portálu Medialne.sk. Narodil sa v Trnave, avšak vyrastal v Prievidzi. Pred rokom prerušil štúdium žurnalistiky na UK.

 

Radoslav Augustín


Ako projekt Medialne.sk vlastne vznikol?
Vadilo mi, ako sa informuje o médiách. Média ma bavili od malička, televíziu som "žral". Samozrejme, ako dieťa som si portál robiť nemohol, skôr som sa "hral" na televíziu a mal takú svoju, imaginárnu, papierovú. Išlo o to, že som skladal štruktúru a na každý deň jej písal program. "Kupoval" som filmy a seriály, televízne časopisy boli katalógy akvizícii. No a štart Medialne.sk - súviselo to s novým začiatkom STV riaditeľa Rybníčka, kedy podľa mňa chýbalo veľa kompetentne podaných informácií, a to ma vyprovokovalo. Podhubie na to vzniklo v mojej predchádzajúcej práce na internete, vedel som, že založiť portál nebude problém.

V čom spočíva základná aktivita portálu?
Medialne.sk je adresou, kde máte nájsť všetko čo môže zaujímať ľudí, ktorí v médiách pracujú alebo sa o média zaujímajú. O všetky média, alebo o ktorékoľvek z nich.
 
Mali ste aj nejakých spolupracovníkov, ktorí Vám pomáhali s rozbehnutím projektu?
Ja som projekt samozrejme nerozbiehal sám, neviem programovať a neovládam technickú časť záležitosti. Spolupracovníci sa postupne pridávali, dnes je viac-menej interných päť, ďalších desať s nami spolupracuje.


Čo významné sa zmenilo od jeho úplne prvého návrhu?
Začínali sme systémom článok denne, dnes nám to zostalo, ale pribudlo plnohodnotné a pôvodné spravodajstvo o médiách, ktoré je na internete jedinečné a intenzívne a systematicky ho budujeme tak ostatné dve tretiny z času existencie portálu.
 
Od jeho predaja už ubehli dva roky, zmenilo Vám to nejako život?
Keďže sa Medialne.sk stalo zároveň aj mojou full-time prácou, samozrejme to niektoré veci zmení.

Mal aj portál Medialne.sk v poslednom čase problémy s DDos útokmi?
Boli sme v balíku 35 tisícov webov, ktoré zostali v jeden kritický večer odstavené asi na tri hodiny. Nebolo to ale v "prime-time" našej návštevnosti, veľmi nás to teda neoslabilo. Predmetný týždeň naopak patril medzi najsilnejšie tento rok.

Uskutočnili ste nejaké zmeny alebo vylepšenia za posledné mesiace?
Sme čiastočne technologicky blokovaní, rozvojové projekty mali teda približne rok problém, ale túto situáciu chceme v dohľadnej dobe riešiť a rýchlo prinášať nové, aj väčšie projekty. Veľmi sa na ne tešíme.
 
Chcete niečo odkázať čitateľom Inet.sk?
Pozdravujem ich. Ak u nás ešte neboli, nech sa k nám pozrú :)

 

Ďakujem za rozhovor.

Matúš Pavliščák

Neprehliadnite: