IDS Scheer podporuje integráciu IT a biznis procesov v spoločnosti EnBW vybudovaním servisne orientovanej architektúry (SOA)

Tlačový servis  /  02. 10. 2008, 00:00

S podporou spoločnosti IDS Scheer, medzinárodného poskytovateľa riešení pre Business Process Management (BPM), položil tretí najväčší dodávateľ energie v Nemecku, spoločnosť EnBW VSG B2B, základy servisne orientovanej architektúry (SOA).

Hlavnou požiadavkou bola úzka integrácia a komunikácia medzi IT a odbornými útvarmi, zabezpečujúcimi biznis procesy. Vedenie spoločnosti EnBW VSG B2B v budúcnosti očakáva 10% zníženie náročnosti a prácnosti IT projektov a úsporu IT nákladov o 2.5%. Ako uznanie za tento inovatívny projekt získala spoločnosť ocenenie Business Process Excellence Award v kategórii Business-Driven SOA Management na konferencii ARIS ProcessWorld 2008 v Berlíne.

S približne 6 miliónmi zákazníkov je spoločnosť EnBW Energie Baden-Württemberg AG tretí najväčší dodávateľ energie v Nemecku. Projekty internej optimalizácie ako i externý vývoj energetického trhu, napríklad nový zákon o deregulácii energetického odvetvia znamenajú, že požiadavky užívateľov na IT prostredie spoločnosti sa neustále menia. Reakciou je komplexný BPM projekt so spoločnosťou IDS Scheer, ktorého cieľom je preklenutie priepasti medzi IT a biznisom a tým vytvorenie základov pre servisne orientovanú architektúru.

Biznis dáta boli modelované v ARIS Business Architect a vydláždili cestu zdieľanému pochopeniu odborných oddelení pre dáta relevantné pre hodnotový reťazec spoločnosti. Prepojením elementov modelov obchodných dát a procesných modelov vznikla integrovaná platforma pre požiadavky na IT projekty. Pre zabezpečenie maximálnej transparentnosti sú zdokumentované procesy a dátové modely automaticky publikované na intranete cez ARIS Business Publisher.

Vďaka rozdeleniu modelu biznis procesov na obchodný a špecifický systémový pohľad je zobrazenie reality spoločnosti v servisne orientovanom IT prostredí oveľa ľahšie. SOA významne urýchli a zjednoduší implementáciu nových obchodných workflow procesov do IT systémov.

Neprehliadnite: