Komentáre od Richarda Sulíka na Zozname

Tlačový servis  /  02. 10. 2008, 00:00

Jeho meno patrí medzi najčastejšie spomínané v súvislosti s reformami na Slovensku. Ekonóm, ktorého názory dokážu osloviť, pretože sa zaujíma o peniaze – mzdy, dane, odvody, ale aj koncesionárske poplatky. Píše o tom, čo sa týka každého z nás, koľko si za svoje peniaze môžeme dovoliť, a teda ako si žijeme.

Ekonomický expert Richard Sulík uverejňuje každý štvrtok svoj pravidelný Komentár na Topkách. Ako sám uvádza, „napríklad aj o tom, že štát by sa mal postarať o to, aby nikto neumrel hladom, nezamrzol alebo nevykrvácal na ulici a o všetko, čo je navyše, by sa mal každý starať sám.“ 

Richard Sulík sa narodil v Bratislave, vzdelanie však získal v Nemecku, kam spolu s rodičmi emigroval začiatkom 80-tych rokoch. Hoci začal so štúdiom fyziky na Technickej univerzite v Mníchove, záujem o ekonómiu ho priviedol na Ludwig Maximilian Universiteat, ktorú absolvoval s "Vordiplom". 

Po návrate na Slovensko založil firmu FaxCOPY (1991), ktorú viedol 10 rokov. Popri podnikaní začal opäť  študovať, Národohospodársku fakultu EU ukončil úspešnou obhajobou diplomovej práce Daňová reforma SR. Práve táto práca sa stala základom vládneho materiálu "Koncepcia daňovej reformy", ktorý slovenská vláda schválila v júni 2003. Pôsobil ako poradca ministra financií pre daňovú reformu (2002-2003), riaditeľ OLO (2004-2006), člen kolégia ministra financií a poradca ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny, naposledy ako interný poradca ministra financií (2006-2007).

Neprehliadnite: