Matsushita Electric mení názov na Panasonic Corporation

Tlačový servis  /  02. 10. 2008, 00:00

Spoločnosť Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. od októbra oficiálne mení svoj názov a stáva sa Panasonic Corporation. V dôsledku toho sa mení aj skratka spoločnosti na newyorskej burze, a to z MC na PC.

Zmena sa týka aj niekoľkých dcérskych spoločností, ktoré používali názvy Matsushita alebo National. Zároveň začala spoločnosť Panasonic pracovať na zmene japonskej značky National, ktorá by sa mala premenovať na Panasonic do konca marca 2010.

 

Spoločnosť bola založená v roku 1918 ako Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works, v roku 1929 zmenila názov na Matsushita Electric Manufacturing Works. Po vstupe na burzu v roku 1935 používala spoločnosť názov Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. Dlhé obdobie spoločnosť používala rovnako značky National, ako aj Panasonic, a v roku 2003 dospela k rozhodnutiu presadzovať značku Panasonic ako jedinú globálnu značku so sloganom „Panasonic ideas for life“. Zmena mena spoločnosti a zjednotenie názvov Matsushita, National a Panasonic predstavuje významný krok k posilneniu jedinej značky a budovaniu jej hodnoty.

 

Spoločnosť Panasonic Corporation bude aj pod novým názvom naďalej rozvíjať svoju obchodnú stratégiu a jedinečnú firemnú kultúru, ktorá je cenným dedičstvom skupiny Matsushita. Rovnako aj zamestnanci budú naďalej pracovať podľa rovnakých princípov firemnej filozofie a budú sa usilovať o to, aby spoločnosť Panasonic nadviazal na úspechy mena Matsushita.

Zoznam mien niektorých dcérskych firiem a divízií

Po zmene názvu koncernu na Panasonic Corporation sa zmenia aj mená niektorých dcérskych firiem a divízií, a to k 1. októbru 2008.

Neprehliadnite: