3Com dodá kompletné sieťové riešenie spoločnosti Swisscom

Tlačový servis  /  28. 09. 2008, 00:00

3Com Corporation (NASDAQ: COMS) dnes oznámila, že uzavrela štvorročnú zmluvu na dodávku sieťových riešení 3Com s poprednou švajčiarskou telekomunikačnou spoločnosťou Swisscom.

Vďaka týmto riešeniam Swisscom prejde z ATM na technológiu Ethernet, čo so sebou prinesie zníženie zložitosti správy siete. Riešenia spoločnosti 3Com sú založené na oborových štandardoch, a boli vo Swisscome vyvinuté a testované počas osemnásťmesačnej pilotnej fázy.

 

„S týmto balíčkom nám 3Com poskytuje vynikajúci pomer cena-výkon,“ povedal Thomas Häusermann, vedúci správy sietí vo Swisscome. „Výrobky a služby poskytované spoločnosťou 3Com zodpovedajú našim požiadavkom – predovšetkým sa jedná o približne tri desiatky funkcií, ktoré nám riešenie 3Com pokrýva.“

 

Swisscom implementuje 3Com® prepínače 775X (modulárny prepínač), 5500G a 5500 (stohovateľné Ethernet prepínače), S750X (modulárny 10-gigabitový prepínač), a smerovače 3Com Router 5000. 3Com okrem toho ponúkne celý rad odborných a podporných služieb. V oblasti údržby hardware tiež garantuje okamžitú náhradu, pokiaľ príde k zlyhaniu smerovačov alebo prepínačov. K tomu bude 3Com vyvíjať a navrhovať dalšie nové projekty a poskytne i stáleho inžiniera-rezidenta pre prípad núdze.

Swisscom spolupracuje so spoločnosťou 3Com už od začiatku deväťdesiatych rokov. „Posilnili sme Swisscom inovatívnym škálovateľným riešením. Náš dlhodobý vzťah je založený na dôvere v úspešnú spoluprácu, ktorá vychádza z celého radu predchodzích projektov“, dodáva Anton Kiwic, 3Com Country Manager, Švajčiarsko.

Neprehliadnite: