Programy Sunbird a Lightning sú dostupné vo verzii 0.9

Martin Tomšík  /  25. 09. 2008, 17:27

Mozilla vydala nové aktualizované verzie programov Sunbird a Lightning po viac ako piatich mesiacoch. Sunbird je program, ktorý ponúka organizáciu a plánovanie vášho času, Lightning je zasa určený pre e-mailového klienta Thunderbird.

Výhodou Lightningu je, že oproti Sunbirdu je tiež integrovaný do e-mailového klienta Thunderbird a umožňuje reagovať priamo na e-mail.

E-mail si môžete označiť ako úlohu a nastaviť si tak pripomienku. V budúcnosti však vývojári plánujú, že Lightning bude súčasťou e-mailového klienta Thunderbird 3.0.

Medzi zmeny oproti predchádzajúcej verzii patrí najmä optimalizácia výkonu, zníženie spotreby pamäte a výrazne bola zvýšená stabilita programu.

Zmenené boli tiež pohľady na úlohy v dňoch, týždňoch, mesiacoch a funkcia zobrazenia viacerých týždňov naraz. 

Tiež bola zvýšená podpora pre protokoly iMip / iTip a CalDAV. Ďalej bolo opravených takmer 400 ďalších chýb, ktorých zoznam nájdete na oficiálnych stránkach .

Nové verzie týchto programov sú dostupné pre operačné systémy Microsoft Windows, Linux a Mac OS X.

 

Nové verzie týchto programov môžete sťahovať zo stránok spoločnosti Mozilla. O nových verziách Lightningu a Sunbirdu informovali webové stránky ako Mozilla.sk a mozillalinks.org.

Neprehliadnite: