GAUDI je tu: Google opäť boduje

Marek Molnár  /  25. 09. 2008, 00:00

Nová služba z dielne Google Labs má názov GAUDI a bude slúžiť na kvalitnejšie vyhľadávanie audio a video súborov. Prevedie hovorený obsah videa na text a po zaindexovaní ho ponúkne vo vyhľadávači.

Web sa stáva miestom, kde sa čoraz častejšie objavujú multimediálne súbory. Tento trend bude samozrejme stále narastať. Záznamové zariadenia sa dnes dajú nájsť hádam v každom mobilnom telefóne.

Stúpa preto dopyt po službe, ktorá by umožnila kvalitnejšie vyhľadávanie multimediálnych súborov. Každý surfer, ktorý sa niekedy snažil nájsť konkrétne video, mi dá za pravdu, že to nie je až také jednoduché.

Pomôcť by mala nová služba od google labs pod názvom GAUDI. (Google Audio Indexing)

 

Princíp novej služby je v princípe jednoduchý a technologicky možný. Jediným problémom je hádam len mamutia pracnosť takejto úlohy.  Kto iný ako Google sa jej mal zhostiť? Takýmito krokmi si upevňuje nielen svoju pozíciu najväčšieho vyhľadávača, ale aj priekopníka nových možností. 

Video sa dá nielen jednoducho spustiť, ale existuje možnosť prehratia v bode, v ktorom sa vyhľadávaný reťazec nachádza!

Momentálne sa jedná len o beta verziu a spracované sú len politické prejavy. V blízkej budúcnosti, však očakávam veľký rozmach tohoto projektu.

 

zdroj: Techcrunch

d3agl3

Neprehliadnite: