Cena ITAPA 2008 pozýva do konca septembra do súťaže

Tlačový servis  /  16. 09. 2008, 17:01

Najlepšie IT projekty štátnej správy, regiónov, miestnych samospráv, ako aj dodávateľov informačných technológií sa ešte do konca septembra môžu zapojiť do siedmeho ročníka prestížnej súťaže Cena ITAPA 2008.

Súťaž prebieha v  kategóriách Nové služby, Zlepšovanie procesov a Prípadová štúdia - cena eFocus. „Medzi najznámejšie ocenené projekty počas predošlých rokov patrili napríklad projekt Digitálnej knižnice pre nevidiacich, Elektronického registra podaní na Ústavný súd, Daňového portálu eTax, či viaceré projekty miest a obcí (eSkalica, Malacky, Martin, Moldava nad Bodvou a ďalšie). Tešíme sa opäť na všetky zaujímavé a inšpirujúce projekty, ktoré uľahčujú a skvalitňujú život našim občanom“ uviedla riaditeľka súťaže Cena ITAPA Darina Mrvová. Vyhlásenie výsledkov súťaže sa uskutoční počas slávnostného Galavečera ITAPA 2008 v utorok, 18. novembra 2008 v hoteli Danube.

Podmienkou prihlásenia projektu do súťažnej kategórie Cena ITAPA 2008 je prihlásenie už zrealizovaného projektu modernizácie verejnej správy a rozvoja eGovernmentu s využitím informačných a komunikačných technológií. V kategórii Nové služby sa hodnotí predovšetkým to, akú novú službu projekt priniesol pre verejnosť a jeho celkový prínos pre občana. Zlepšovanie procesov oceňuje tie projekty, pri ktorých došlo ku výraznej modernizácii a zefektívneniu procesov, ktoré skvalitnili činnosť inštitúcie alebo poskytovanie konkrétnej služby. Prípadové štúdie sú osobitou formou komunikácie o úspešných riešeniach, ktoré sú stvárnené v printovej alebo elektronickej forme, a to textovou a vizuálno-grafickou formou. V tejto kategórii sa hodnotí predovšetkým originálnosť riešenia, zrozumiteľnosť a príťažlivosť textového a vizuálneho spracovania riešenia, ako aj informačno-komunikačná hodnota prípadovej štúdie.

Elektronický prihlasovací formulár do súťaže nájdu inštitúcie verejnej správy a realizátori úspešných projektov na stránke www.itapa.sk. Návrhy posudzuje odborná komisia, zložená zo zástupcov nezávislých odborníkov z oblasti informatizácie, verejnej správy, akademickej sféry, komunikácie a žurnalistov. Súťaž Cena ITAPA 2008 organizuje Asociácia APEL v spolupráci s časopisom o znalostnej ekonomike a technológiách eFOCUS a Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

Cena ITAPA 2008 patrí k tradičným vrcholom Medzinárodného kongresu ITAPA, ktorý sa tento rok uskutoční pod záštitou podpredsedu vlády SR pre vedomostnú spoločnosť Dušana Čaploviča a ministra financií SR Jána Počiatka v dňoch 18. až 19. novembra v Bratislave v hoteli Radisson SAS Carlton. Mottom tohtoročného kongresu ITAPA 2008 je „Government 2.0 – rozlúčka s tradíciami“ a jeho účastníci budú diskutovať najmä o proaktívnom prístupe verejnej správy k občanovi. Kongresu sa už tradične zúčastnia desiatky top prednášateľov zo Slovenska, zahraničia, i z celej Európy, vrcholoví reprezentanti štátnej správy a samosprávy, IT experti, predstavitelia komerčného sektora a akademickej sféry, ktorí predstavia zaujímavé eGovernment projekty, riešenia a aktuálne trendy z rôznych krajín, vrátane Slovenska. Viac informácií o samotnom kongrese, jeho programe a možnostiach registrácie na toto podujatie nájdete na stránke www.itapa.sk .

Neprehliadnite: