ICETA sa ponesie v znamení využívania nových IKT v školstve

Tlačový servis  /  16. 09. 2008, 00:00

Nosnou témou 6. ročníka medzinárodnej konferencie ICETA 2008, ktorá sa uskutoční 11. a 12. septembra v Starej Lesnej, bude využívanie informačných a komunikačných technológií vo vzdelávaní. Konferencia je  organizovaná v úzkej spolupráci s Mnisterstvom školstva a s poprednými akademickými, verejnými a súkromnými inštitúciami v SR a v zahraničí.

Generálnym partnerom podujatia je spoločnosť Cisco. Záštitu nad konferenciou prevzal člen Európskej komisie pre oblasť vzdelávania Ján Figeľ, minister školstva Ján Mikolaj a rektor Technickej univerzity v Košiciach Anton Čižmár.

 

Súčasný rozvoj informačných a telekomunikačných technológií podporuje vznik veľkého množstva nových komunikačných služieb, ktoré zrejme v budúcnosti budú patriť medzi najdôležitejšie verejné služby. Naším cieľom je organizovať stretnutie, v rámci ktorého by sme radi prezentovali pokrok v tejto oblasti s dôrazom na možnosti využitia IKT vo vzdelávaní. Veríme, že konferencia vzhľadom na očakávanú účasť sa stane platformou pre výmenu skúseností,“ zdôraznil rektor košickej univerzity Anton Čižmár. Program konferencie obsahuje príspevky zamerané nielen na teoretickú, praktickú i metodologickú stránku problematiky využívania IKT vo vzdelávaní, ale aj na problematiku nových technologických riešení a komunikačných služieb.

 

Ako informoval predseda organizačného výboru František Jakab, počas dvoch dní na konferencii bude prezentovaných takmer 100 príspevkov a posterov od autorov zo 14 krajín. Priebeh konferencie bude možné sledovať prostredníctvom internetu, pričom záujemcovia budú môcť vstupovať aj do diskusie v rámci videokonferenčných prenosov (http://videoserver.cnl.tuke.sk). Organizátori na to využijú videostreamingové technológie na báze IP.

 

Sprievodnou aktivitou konferencie je už tradične vyhodnotenie 5. ročníka súťaže e-learningových projektov „e-learning v praxi“ od riešiteľov z 5 krajín. Členmi poroty sú uznávaní odborníci zo SR a ČR pôsobiaci v oblasti zavádzania nových foriem vzdelávania s podporou IKT. Vyhlásenie víťazov súťaže sa uskutoční dňa 12.9. v rámci záverečného ceremoniálu ukončenia konferencie.

 

Konferencia má ambície aj vzhľadom na bohatú medzinárodnú účasť (takmer 200 registrovaných účastníkov) a obsahové zameranie aj v roku 2008 sa stať jedným z najvýznamnejších odborných podujatí v SR v oblasti vzdelávania. Už tradične bude miestom, kde sú prezentované najnovšie informačné a komunikačné technológie a ich využívanie vo vzdelávacej praxi.

 

Ďalšie informácie o programe konferencie sú na adrese: www.iceta.sk.

Neprehliadnite: