Apple predstavuje nové iPody

Oliver Cuc  /  12. 09. 2008, 00:00

Apple nedávno predstavil nové 4 iPody, ktoré sa začnú predávať na Slovensku už v októbri. Podme sa pozrieť na tieto nové iPody troškz bližšie.

Ako ste si mohli všimnúť podľa nadpisu, apple predstavuje nové iPody. V tomto období september / október je to logické, keďže apple má stavaný marketing, že v september / október predstavuje nové iPody, nie je to inak ani tento rok.

 

V krátkosti a stručnosti si podme povedať prehľad noviniek od apple.

  • iTunes 8
  • Nové iPody
  • Nové slúchatká
  • Nový firmware 2.1

Je toho naozaj veľa, čo apple predvádza v posledných časoch, ale snaží bojovať s konkuretmi, ako je microsoft, iaudio a podobne, čo sa týka po stránke mp3 prehrávačov a počítačov / počítačového softwaru.

iPod shuffle

iPod shuffle prešiel, len malými zmenami v softwary. inak sa veľmi nezmanil, ostávajú jeho kompaktné rozmery, vhodné na behanie.

iPod nano

iPod nano prešiel najväčšou zmenou, už to nie je ako pri staršej generácie, ako stvorec, ale už zasa zvolili obdlížník, s  2 palcovým dispejom, taktiež pribudol 3g senzor, pomocou ktorého stačí otočiť iPod, a už sa vám zobrazí zoznam albumov. Je to z vlastnej skúsenosti výborná vec, zachovala sa aj výborná výdrž, menšia množstvo škodlivých látok. iPod Nano bude v 8 a 16GB verzíi.

iPod classic

iPod classic ma dosť zarazil, keď som sa dozvedel, že momntálne apple hovorí o 120GB, stará verzia classicu mala 80 a 160GB, predpokladá sa, že príde na trh aj dvojnásobná kapacita hardisku, pravdaže bude hrubší a ťažší, apple taktiež zlepšil výdrž classicu cca o 6hodín.

iPod touch

iPod touch prešiel malými kozmetickými zmenami, nič podstatného, ale určite tlačidlá po boku na zvyšovanie hlasitosti sa zíde, a taktiež bude mať vzhľad ako iPhone, avšak nebude mať ciernu zadnú stranu, ale klasickú ipodovskú, striebornú.

Záver

Apple v poslednom čase predvádza neuveriteľné veci, za rok sa mu podarilo spraviť 4 nové ipody, iTunes 8, nové in-ear slúchadlá, apple store aj na Slovensku a podobné veci, iPody by mali byť oveľa lacnejšie ako stará rada, budem túto situáciu sledovať, a keď sa niečo zaujímavé udeje, tak to napíšem.

Neprehliadnite: