Hackeri môžu konečne prehovoriť

Marek Molnár  /  10. 09. 2008, 00:00

Federálny súd stiahol nariadenie, ktorým zakazoval hackerom prednášať na konferencii DEFCON 16 o bezpečnostných slabinách systému Massachusettskej dopravnej spoločnosti.

Takmer pred mesiacom zakázal súd trom poslucháčom MIT (Massachusetts Institute of Technology) predniesť prednášku na konferencii DEFCON 16. Tá sa týkala podzemného automatizovaného systému na výber jazdného v Bostone, pričom odkrývala jeho bezpečnostné slabiny a technické nedostatky.
 

Obhajobu po odvolaní prevzala Electronics Frontier Foundation (EFF),a dosiahla zrušenie zákazu.

MBTA (Massachusettská dopravná spoločnosť) mala za cieľ súdnou cestou  zakázať trojici do januára 2009 zverejnenie svojich poznatkov.

Ešte pred zákazom  rozdávali hackeri cd-čka s obsahom svojej prezentácie a touto cestou sa dostal materiál aj na internet

 

  Schéma zariadenia, ktoré hackeri použili

Sudca George O’Toole Jr., prejednávajúci tento prípad, nedal za pravdu MBTA a uviedol, že mladíci by zverejnením nenaplnili skutkovú podstatu útoku podľa www.panix.com/~eck/computer-fraud-act.html. V USA platí anglosaské právo, teda každé rozhodnutie súdu má váhu zákona.

Táto argumentácia bola prekvapivá, keďže všeobecne sa predpokladalo, že výrok súdu sa bude opierať o prvý dodatok o slobode prejavu. en.wikipedia.org/wiki/First_Amendment_to_the_United_States_Constitution

Iróniou je, že sa MBTA vo svojom odôvodnení opiera práve o podrobnú technickú správu od hackerov. Uviedla, že práve čas do začiatku roku 2009 je potrebný na odstránenie nedostatkov.

Je však isté, že túto 30 stranovú časť, ktorá podrobne opisuje technické detaily, hackeri nezverejnia.

d3agl3

Neprehliadnite: