Cisco kupuje Pure Networks

Tlačový servis  /  08. 08. 2008, 00:00

Cisco chce získať spoločnosť Pure Networks, dodávateľa softvéru a nástrojov pre manažment domácich sietí. Riešenia tejto americkej spoločnosti zo Seattle umožňujú jednoduché budovanie a správu domácich sietí a pripájanie širokej škály zariadení, aplikácií a služieb. Ide v poradí už o 129. akvizíciu Cisco.

Akvizícia Pure Networks poskytne spoločnosti Cisco integrované riešenie pre manažment domácich sietí, ktoré bude slúžiť ako základ pre vývoj nových aplikácií a nástrojov. Cisco kupuje Pure Networks s výhľadom na prebiehajúcu transformáciu domácich sietí. Tie pôvodne slúžili na zdieľanie širokopásmového pripojenia k internetu a periférií. Nadchádzajúca fáza označovaná aj ako Home Networking 2.0 však umožní domácnostiam súčasne využívať viacero vzájomne prepojených zariadení, aplikácií a služieb. Okrem zdieľaného prístupu na internet budú môcť spotrebitelia distribuovať po domácej sieti aj hudbu, televíziu a multimédia, chrániť objekty kamerovým systémom, využívať IP telefónne služby a podobne.


Pure Networks a Cisco spolupracujú na vývoji nových aplikácií už dlhšie. Spoločne vytvorili nástroj pre jednoduché nastavovanie, organizovanie, riadenie, zabezpečovanie a využívanie domácej siete Linksys Easy Link Advisor. Pure Networks vlastní viaceré sieťové technológie, ktoré môžu bežať súčasne na počítačoch Mac aj PC. Vlajkovým produktom spoločnosti je Network Magic, ktorý pomáha domácim používateľom riadiť sieť. Speed Meter Pro zasa slúži na diagnostikovanie a optimalizovanie bezdrôtových domácich sietí.


„Dynamický rozvoj sieťových technológií a nové zariadenia spotrebnej elektroniky posilňujú dôležitosť rýchleho a jednoduchého prepájania rôznych zariadení, obsahu a služieb,“ povedal Ned Hooper, prvý viceprezident Corporate Development and Consumer Group spoločnosti Cisco. „Riešenia Pure Networks pre riadenie sietí umožnia firme Cisco a jej divízii Linksys posunúť využitie domácich sietí na vyššiu úroveň.“


Podľa dohody zaplatí Cisco za akcie Pure Networks 120 miliónov USD. Akvizícia podlieha štandardným schvaľovacím podmienkam a mala by sa ukončiť v prvom štvrťroku fiškálneho roka 2009. Zamestnanci Pure Networks budú po ukončení akvizície začlenení pod Linksys. Vývoj vlastných riešení, akvizície a partnerská spolupráca sú tri základné spôsoby, pomocou ktorých sa Cisco snaží inovovať a kompletizovať portfólio svojich produktov a udržať si pozíciu lídra na svetovom trhu so sieťovými technológiami.
 

Neprehliadnite: