SAS rastie najrýchlejším tempom spomedzi najväčších dodávateľov BI riešení

Tlačový servis  /  08. 08. 2008, 00:00

Spoločnosť SAS, popredný dodávateľ riešení pre business intelligence (BI) a analytických nástrojov, zvýšila v roku 2007 svoj zisk z BI nástrojov o 16,6%.

Toto percento predstavuje najväčší podiel na trhu BI nástrojov a radí SAS na jeho čelo. Vyhlásenie je možné takto formulovať na základe nedávno zverejnenej správy Worldwide Business Intelligence Tools 2007 Vendor Shares: Query, Reporting, and Analysis, and Advanced Analytics Markets Stable in the Face of Economic Turmoil (IDC č. 212921, jún 2008). Spoločnosti SAS patrí už 11 rok po sebe prvé miesto v podiele medzi všetkými dodávateľmi vyspelých softvérových analytických nástrojov na celosvetovom trhu.

 

Predaj analytického softvéru v celkovej výške 439,8 miliónov USD vyniesol v roku 2007 spoločnosť SAS na prvé miesto na trhu s podielom 31,9% - čo je viac ako dvojnásobok podielu najväčšieho konkurenta – a vykázal nárast vo výške 15,2% oproti predchádzajúcemu roku. Ponuka spoločnosti SAS pre oblasť analytiky obsahuje deskriptívne i predikčné analytické komponenty a zároveň riešenie pre optimalizáciu. V uplynulom roku zaznamenal segment vyspelých analytických nástrojov na trhu s BI rýchlejší nárast ako segment pre dotazovanie (query), reportovanie (reporting) a analýzy. To dokazuje, akú úlohu skutočne zohrávajú analytické prvky v oblasti business intelligence pri získavaní rozhodujúcej konkurenčnej výhody.

 

Vzostup zaznamenaný v poslednom čase odráža stále naliehavejšiu potrebu softvéru, ktorý zabezpečí rýchlejší prístup k širšiemu spektru informácií. „BI nástroje konečne prenikajú na masový trh,“ hovorí Dan Vesset, riaditeľ pre výskum podnikového analytického softvéru agentúry IDC a spoluautor správy.

 

SAS sa môže pochváliť 32 ročnou históriou dodávok s overenými výsledkami a schopnosťou inovovať. Čím ďalej, tým častejšie je SAS prvou firmou, na ktorú sa ľudia obracajú, keď potrebujú riešiť svoje biznis problémy,“ uviedol Jim Davis, viceprezident a marketingový riaditeľ spoločnosti SAS. „Pre našich zákazníkov nie sme len softvérovou firmou s jedinečnými schopnosťami v oblasti analytiky a so skúsenosťami v odbore, ale zákazníci nás vnímajú predovšetkým ako strategického partnera, ktorý im pomáha zvýšiť ich výkonnosť.“

 

Platforma SAS® Enterprise Intelligence Platform ponúka integrované prostredie pre predikčné analýzy i modelovanie, a to vrátane hĺbkovej analýzy dát aj textu (data mining, text mining), prognóz, optimalizácie, simulácie a experimentálnych návrhov. Posúva tak business intelligence na úroveň, kde sú analytické nástroje spoločnosti SAS dostupné pre všetky typy užívateľov, ktorí tak môžu prijímať lepšie a rýchlejšie rozhodnutia. SAS® Enterprise Intelligence Platform optimálnym spôsobom integruje jednotlivé technologické prvky do existujúcich infraštruktúr IT a všetko spája do jediného prepojeného systému, čím zjednodušuje tok informácií. SAS ďalej ponúka cielené biznis riešenia, ktoré obsahujú informačné systémy týkajúce sa organizácie, zákazníkov, financií, dodávateľských reťazcov, atď. Okrem toho má spoločnosť SAS pripravené pre rôzne odvetvia i riešenia na kľúč, a to napríklad pre finančné služby, maloobchod, výrobu a pod..

Neprehliadnite: