Prechod na euro má už HEJ.sk kompletne zabezpečený

Tlačový servis  /  16. 07. 2008, 00:00

Zákazníci internetového obchodného centra HEJ.sk môžu už od stredy 9. júla 2008 nájsť na jeho stránkach dvojité zobrazovanie cien tovarov – v slovenských korunách aj v eurách. Internetový obchod HEJ.sk už dlhodobo presadzuje zodpovedný prístup k svojim zákazníkom a toto je len jeden krok, ako im umožniť ľahší prechod na novú menu. Pre zákazníkov HEJ.sk preto nebude problém zvyknúť si na novú hodnotu tovarov, s ktorou sa začnú plnohodnotne stretávať od 1. januára 2009.

Aj keď sa slovenskí občania stretnú v bežnom živote s duálnym oceňovaním až od 8. augusta tohto roka, pri nákupe cez internet prostredníctvom najväčšieho internetového obchodného centra HEJ.sk tak môžu urobiť okamžite. HEJ.sk im totiž na svojich stránkach prináša duálne zobrazenie všetkých tovarov už od stredy 9. júla 2008 – teda len jedeň deň po oficiálnom vyhlásení konverzného kurzu. Rada ministrov hospodárstva a financií EÚ ho stanovila 8.7.2008 na úrovni 30,1260 SKK/EUR.

 

Internetový obchod HEJ.sk, ako líder vo svojej oblasti na slovenskom trhu, chce aj v prípade prijatia novej meny pristupovať k svojim zákazníkom zodpovedne. Vedeli sme, že slovenskí občania majú isté obavy zo zavedenia novej meny a preto im chceme aj touto formou vyjsť v ústrety. Zákazníci nášho obchodu si môžu už teraz postupne zvykať na novú menu a učiť sa prepočítavať v eurách. Našou dlhodobou stratégiou je poskytovať zákazníkom HEJ.sk len tie najkvalitnejšie služby a servis. Verím, že náš prístup ocenia pozitívne.“, hovorí Tomáš Richter, konateľ HEJ.sk.

 

Duálne zobrazenie cien sa v tejto chvíli týka už všetkých položiek tovaru, ktoré HEJ.sk na svojich stránkach a podstránkach ponúka. Ďalej sa s ním zákazníci HEJ.sk stretnú na faktúrach, účtovných dokladoch, ako aj všetkých dokumentoch, v ktorých sa uvádzajú informácie o cenách.

 

Kompletný prechod na platbu v EUR sme už v tomto okamihu zvládli. Vzhľadom k tomu, že máme vlastný informačný systém a vývojový tím, nebol to pre náš internetový obchod problém. Vďaka spolupráci so zahraničnými pobočkami, v ktorých naša spoločnosť pôsobí, sme už predtým používali automatické prepočty na EUR a tak tento systém môžeme plnohodnotne poskytnúť aj slovenským zákazníkom.”, dodáva Pavel Gall, vedúci internetového obchodu HEJ.sk.

 

Cena v EUR má však len informatívny charakter, aby si zákazníci na novú menu postupne zvykli a naučili sa v nej počítať. Do 31.12.2008 bude zobrazovaná ako hlavná mena slovenská koruna, od 1. januára 2009 sa pozície oboch mien vymenia. Pre lepšiu orientáciu však bude HEJ.sk aj naďalej po 1. januári 2009 uvádzať ceny v obidvoch menách, ale hlavnou menou bude už euro.

 

Pozícia lídra na trhu je pre internetové obchodné centrum HEJ.sk dôležitým záväzkom voči jeho zákazníkom a rozhodne nechce sklamať ich dôveru. Práve z tohto dôvodu sa snaží transparentne a korektne realizovať všetky svoje aktivity a služby.

Neprehliadnite: