DreamWorks prechádzajú na Intel

Tomáš Kusenda  /  10. 07. 2008, 11:40

DreamWorks sú známe Hollywoodske štúdiá. Preslávili sa najmä celovečernými animovanými filmami, ktoré sú vytvárané iba na počítačoch. Štúdiá oznámili, že pri tvorbe nových filmov prechádzajú na procesory Intel.

AMD tak stráca jedného z najlukratívnejších zákazníkov, najmä čo sa vlastnej propagácie týka. AMD a jej dcérska divízia ATi, ktorá je zameraná na grafické karty a čipové sady majú už dlhšiu dobu nemalé finančné problémy. Aj preto sa firma snaží šetriť, kde sa len dá. Pred niekoľkými mesiacmi napríklad skončili so sponzoringom stajní Ferrari vo Formule 1.

Štúdia DreamWorks uviedli prechod na procesory Intel najmä z dôvodu vyššieho výkonu a vyspelejších technológií. Nové filmy budú vytvárané na čipoch s jadrami Nehalem a Larrabee. Prvý film vytvorený na procesoroch Intel má mať názov Monsters vs. Aliens.

DreamWorks patrí medzi priekopníkov vo vytváraní celovečerných animovaných filmov len za použitia počítačov. Filmy, ktoré ich azda najviac preslávili sú trilógia Shreka, Madagaskar, či tohtoročný letný hit Kung Fu Panda.

Zdroj: news.cnet.com, www.fudzilla.com
Autor: Tomáš „Kusi" Kusenda

Neprehliadnite: