Eurokalkulačiek sú už dnes tisíce

Tlačový servis  /  08. 07. 2008, 00:00

Alternatíva k „vládnym“ eurokalkulačkám, podobná aplikácia do mobilu, je od uvedenia vo februári tohto roka hojne vyhľadávaná. Zo stránky www.euroinformacie.sk si ju stiahla tretina jej návštevníkov. Autori predpokladajú, že záujem ešte porastie v súvislosti s už stanoveným konverzným kurzom.

Tisícky Slovákov nečakajú na jesenný termín, kedy im do poštových schránok prídu vládou dotované eurokalkulačky. Naopak, už niekoľko mesiacov využívajú možnosť stiahnuť si podobnú pomôcku priamo do svojich mobilných telefónov. Tú majú k dispozícii na webovskej stránke www.euroinformacie.sk, ktorá sa špecializuje na informovanie o konverzii na euro.

 

Aplikácia bola sprístupnená vo februári a hneď na začiatku sa stala veľkým lákadlom, keď si ju stiahli tisícky návštevníkov. Počas nasledujúcich mesiacov bol záujem o ňu stále veľký, k dnešnému dňu ju prevzala približne tretina tých, ktorí stránku navštívili. „Potvrdili sa naše predpoklady o tom, že kalkulačka nájde široké uplatnenie. Tiež si myslím, že záujem o ňu ešte narastie, aj vďaka tomu, že dnes už poznáme presnú hodnotu konverzného kurzu. Eurokalkulačka by sa mohla stať takpovediac pevnou súčasťou každého mobilu,“ myslí si Marian Mayer, business development manager zo softvérovej spoločnosti Aston ITM, ktorá aplikáciu vytvorila.

 

Používanie aplikácie je technicky nenáročné, ihneď po stiahnutí a inštalácii je pripravená na používanie. Jedinou podmienkou je, aby mobil softvérovo podporoval programovací jazyk Java, čo dokáže väčšina v súčasnosti používaných telefónnych aparátov.

Neprehliadnite: