Nový web poradí, ako na počítač

Tlačový servis  /  08. 07. 2008, 00:00

Slovenský internet má konečne špeciálne stránky venované ľuďom, ktorí sú na úrovni začiatočníkov, prípadne mierne pokročilých v oblasti práce s modernými technológiami, predovšetkým s počítačom.

„Stovky dobrých rád a nápadov“ – je slogan nováčika s názvom Akonapocitac.sk (www.akonapocitac.sk) . Na stránkach bude pravidelne prinášať rôzne informácie, ktoré sú určené pre začiatočníkov a pokročilých v práci s počítačom. Obsahom budú tipy a triky, postupy v štýle „Ako na“ či aktuálne správy bez technických detailov s dôrazom na zrozumiteľnosť a prínosy pre užívateľa. Doplnkom sú aj aktuálne publicistické témy či rozhovory.

 

„Poslaním Akonapočítač.sk je stručne informovať a priniesť praktické rady či návody. Nezahlcujeme užívateľa technickými pojmami a zbytočnosťami“, vysvetľuje šéfredaktor internetových projektov spoločnosti Computer Press, s.r.o. Filip Hanker. Ako dodáva riaditeľka spoločnosti Jana Brisudová, na slovenskom internete médium tohto edukatívneho typu dosiaľ neexistovalo.

 

Články na Akonapočítač.sk obsahujú len minimum odborných výrazov. Ich vysvetlenie nájdu čitatelia hneď za daným slovom. Stránka čitateľom ponúka aj poradňu, v ktorej ďalší čitatelia a redaktori riešia ich problémy. V najbližšej dobe príde v tejto oblasti so zásadnou novinkou – čitatelia sa už teraz majú na čo tešiť. Čoskoro prinesie aj videokurzy.

 

Popri Akonapočítač.sk zostáva v stánkoch aj obľúbený dvojtýždenník Ako na počítač. Nové stránky sú samostatným médiom s nezávislou redakciou.

Neprehliadnite: