RapidShare obmedzuje rýchlosť neplatičov a odstraňuje kontrolu

Tomáš Kusenda  /  07. 07. 2008, 11:09

Najväčší server určený na zdielanie súborov medzi užívateľmi, RapidShare opäť prináša zmeny. Novinky pocítia iba neplatiaci, teda Free používatelia.

Doteraz boli neplatiaci užívatelia obmedzení počtom stiahnutí za určité časové obdobie a rýchlosťou sťahovania na niekoľko stoviek kB za sekundu. Teraz je maximálna rýchlosť sťahovania len na 500 kbps, čo je približne 60 kB za sekundu. Počet stiahnutých súborov však nie je obmedzený. Doba čakania medzi stiahnutím jednotlivých súborov bola tiež zrušená. Túto zmenu nepriamo pocítia aj platiaci, teda Premium používatelia. Zníži sa totiž vyťaženie serverov a oni budú môcť sťahovať rýchlejšie.

Ďalšou novinkou je zrušenie overovacieho kódu. Odkaz na stiahnutie súboru sa však nezobrazí hneď. Treba čakať necelú minútu na jeho zobrazenie. Avšak dva a pol minútové čakanie, známe z prvej verzie RapidShare to našťastie nie je.

Zvýšila sa aj maximálna veľkosť uploadovaných súborov. Neplatiaci užívatelia teraz môžu namiesto 100 MB uploadovať súbory až veľkosti 200MB, čo istotne poteší každého.


Zdroj: www.rapidshare.com
Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

 

Neprehliadnite: