Spoločnosť Samsung predstavuje ploché televízory pre rok 2008

Tlačový servis  /  23. 06. 2008, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics, globálny líder na celosvetovom trhu Full HD televízorov, predstavuje portfólio svojich nových LCD a plazmových televízorov pre rok 2008. Modely jednotlivých sérií disponujú výrazne vylepšenými technológiami a ponúkajú výnimočné farby a skvelú ostrosť obrazu v skrinkách s novým krištáľovým dizajnom, ktorý je v tomto odvetví absolútnou špičkou.

Novými modelmi jednotlivých sérií spoločnosť znova zdôrazňuje dôležitosť dizajnu a upevňuje si svoje vedúce postavenie v odvetví. Tohtoročné zvýrazňovanie remeselného prepracovania je najmarkantnejšie pri skvelých televízoroch sérií 6 a 7, kde sa využil inovatívny polykarbonátový materiál vyvinutý spoločnosťou Samsung. Tento materiál je svojou štruktúrou podobný jednoduchosti a elegancii krištáľu. Nový dizajn taktiež obohacuje rámik obrazovky o farebný nádych, takže došlo k výraznému posunu od doterajšieho monotónneho dizajnu s lesklou čiernou povrchovou úpravou. Vďaka tomu získa každá miestnosť, v ktorej je televízor umiestnený, plnší rozmer.

 

Naša séria pre rok 2008 je odzrkadlením nášho doposiaľ najambicióznejšieho dizajnového snaženia," tvrdí Boo-keun Yoon, výkonný viceprezident divízie Visual Display Division spoločnosti Samsung. „Po viac než ročnom vývoji sme stvorili nový materiál, ktorý na našich modeloch pôsobí skutočne umelecky a pozdvihuje ich na vyššiu úroveň. Zákazník tak získava možnosť zakúpiť si televízor vybavený špičkovými technológiami s dizajnom, ktorý sa značne vymyká zaužívaným trendom z posledných rokov.“

 

Výsledky, s akými dizajnéri Samsungu tentokrát prišli, znamenajú ďalší míľnik vývoja filozofie dizajnu spoločnosti Samsung a predstavujú úplne nový vzhľad produktov. „V súčasnosti sa namiesto vytvorenia určitého "umelého objektu" snažíme o to, aby sa nové televízory nenásilne „včlenili" do prirodzeného prostredia a evokovali silnú emotívnu odozvu. Princípy našich dizajnových zásad nás nútili hlbšie sa orientovať na prirodzenosť a jednoduchosť, pretože sme presvedčení, že práve tieto faktory vedú k nadčasovosti. A nie je nič jednoduchšie a elegantnejšie než krištáľ."

 

 

Novinkami v tohtoročných modeloch sú technológie ako Ultra Clear Panel, Ultra Bright Filter 2 a tiež široké spektrum možností prepojení. Zlepšenia sú zrejmé aj v sfére jednoduchej prevádzky, kde každého určite potešia doplnkové HDMI konektory, nové diaľkové ovládanie a zjednodušené užívateľské rozhranie s jednoduchou obsluhou. Nová technológia Ultra Clear Panel redukuje lesk a nadmerné odrazy svetla, čím poskytne výnimočnú ostrosť obrazu a hlboký kontrast. Technológia Ultra Bright Filter 2 zase zabezpečí prekvapujúci dynamický kontrastný pomer až 1 000 000 : 1, ktorý umožní produkovať hlbšiu čiernu a ešte bohatšie farby. Milovníci hier a filmov ocenia optimalizovaný zvuk, za ktorým stoja nové, nadol vyžarujúce reproduktory Samsung. Reproduktory sú samozrejme ukryté z dohľadu, aby nenarúšali čisté dizajnové línie.

 

Vo svojom novom portfóliu modelov spoločnosť Samsung navyše predstavila vlastné marketingové snahy o prehľadnejšie označovanie svojich nových modelov televízorov pomocou číselne označovaných sérií s jednoduchou identifikáciou. Okrem kontinuálnej náväznosti medzi modelmi z jednotlivých rokov je najväčším prínosom zjednodušenie typového (modelového) označovania, čo pomôže zákazníkom zvoliť si presne taký model televízora, aký najlepšie vyhovuje ich túžbam a požiadavkám.

 

Séria 5 obsahujúca LCD aj PDP modely, dostupná v širokom spektre rozmerov obrazoviek, je univerzálnou sériou strednej triedy, ktorá prinesie znalým spotrebiteľom vysokú mieru možností výberu a flexibility. Séria 6 je určená ozajstným znalcom TV techniky, ktorí túžia po moderných LCD technológiách aj výnimočnom dizajne. Séria 7 je špičkovou kategóriou LCD a PDP modelov, ktoré disponujú novým skvelým dizajnom a tiež širokou škálou doplnkových hodnotných funkcií, multimediálnym obsahom a skvelými možnosťami konektivity. Viac informácií o jednotlivých sériách nájdete v prílohe tlačovej správy.

 

Divízia Visual Display Division

Divízia Visual Display Division spoločnosti Samsung je najväčší výrobca digitálnych televízorov a monitorov na svete. Vyrába komplexnú škálu TV technológií vrátane LCD, PDP, DLR a CRT TV prijímačov. V poslednom období zaznamenala táto divízia značný nárast produkcie, obzvlášť v kategórii špičkových plochých televízorov v USA a Európe, kde spoločnosť zaujala pozíciu číslo jedna z hľadiska trhového podielu v segmente LCD televízorov.

Spoločnosť tiež v minulých rokoch získala množstvo ocenení za vlastné technológie a dizajn. V roku 2007 už šiesty krát ocenenie IF Design Award a ocenenie EISA Award piaty rok po sebe. Spoločnosť je tiež držiteľom ocenenia za dizajn Red Dot Design Award (roky 2005 až 2007) a ocenenia Industrial Design Excellence Award (IDEA, roky 2003 a 2004).

Neprehliadnite: