Google Trendy ukáže populárnosť vášho webu

Tomáš Kusenda  /  23. 06. 2008, 09:38

Google prichádza s novou službou pre webmasterov. Vďaka nej zistia, koľko návštev im Google poslal, aké boli vyhľadávané výrazy a aké slová sú najhľadanejšie.


Už pred dvomi rokmi google spustil aplikáciu s názvom Google Trendy. Tá má za úlohu zobrazovať najhľadanejšie výrazy. Samozrejme je možné filtrovať rôzne časové obdobia. Dáta sa aktualizujú každú hodinu. Máte aj možnosť vyhľadať výraz a zistiť jeho popularitu.

Google svoju službu pravidelne zlepšuje. Naposledy pridal možnosť exportovať dáta a tabuľky. Tentokrát sa však jedná o možnosť Websites, teda Webové stránky.

Táto nová služba odhalí, ako sú vaše stránky populárne a samozrejme máte možnosť porovnávať jednotlivé weby navzájom. Napríklad aj preto, aby ste zistili, ako je vo vyhľadávaní na tom konkurencia. Samozrejmosťou je aj možnosť filtrovať podľa štátov a na určité časové obdobie.

Azda jedinou nevýhodou tejto služby je fakt, že Google Trendy je ešte stále v experimentálnom vývoji Google Labs. Z toho vyplýva, že výsledky nemusia byť presné a odrážať realitu. Dôvodom je aj to, že Google zhromažďuje dáta z niekoľkých zdrojov, vďaka čomu môžu byť výsledky návštev až niekoľkonásobné oproti realite.

Zdroj: googlewebmastercentral.blogspot.com/
Autor: Tomáš „Kusi" Kusenda
 

Neprehliadnite: