Autodesk a Avatech Solutions dodávajú platformu Revit do spoločnosti HDR

Tlačový servis  /  16. 06. 2008, 00:00

Spoločnosť Autodesk, svetový líder v oblasti 2D a 3D návrhového softvéru pre výrobu, stavebníctvo, médiá a zábavu, spoločne s firmou Avatech Solutions, prémiovým poskytovateľom riešení Autodesk, oznamujú, že spoločnosť HDR zaradila platformu Revit medzi svoje nástroje využívajúce metódu BIM (informačné modelovanie budov).

Platforma Revit tak zvýši produktivitu a posilní spoluprácu medzi jednotlivými profesiami v oblasti navrhovania v rámci celej spoločnosti. Firma HDR podpísala 3-ročnú zmluvu v hodnote niekoľkých miliónov dolárov, ktorá zahrňuje takmer 1 800 licencií softvéru Autodesk a konzultačné služby poskytované spoločnosťami Autodesk i Avatech Solutions. Okrem platformy Revit zahrňuje dohoda navyše aj licencie na softvérové produkty AutoCAD Architecture a AutoCAD MEP.

„Spoločnosť HDR využíva metódu BIM už viac ako tri roky,“ hovorí Brandt Karstens, viceprezident a riaditeľ divízie architektúry v spoločnosti HDR. „Platforma Revit umožňuje plne uchopiť trojrozmerné BIM modelovanie a databázový prístup. Pre naše konštrukčné aktivity navyše využívame riešenia AutoCAD Architecture a AutoCAD MEP. Konkrétne ide o oblasti vodohospodárstva, životného prostredia a obchodnú klasifikáciu pre riadenie zdrojov. Manažérsky tím spoločnosti HDR vníma novú dohodu a nástroje BIM od Autodesku ako kľúčové impulzy k dosiahnutiu nášho cieľa, teda fungovať na báze metódy BIM kompletne do konca roku 2010.“

HDR je architektonická, konštrukčná a konzultačná firma vlastnená zamestnancami. HDR zamestnáva viac než 6 800 profesionálov na viac než 150 miestach po celom svete. Spoločnosť je vysoko uznávaná pre svoju širokú expertízu v rôznych oblastiach projektovania, od zdravotnej starostlivosti a nanotechnológie po dopravu, vodohospodárstvo a správu životného prostredia. Medzi klientov firmy sa okrem komerčných organizácií radia aj rovnako významné verejné subjekty, ako napríklad U.S. Army Corps of Engineers a National Park Service. Používanie platformy Autodesk uľahčí spoločnosti HDR spoluprácu v oblasti konštruovania naprieč celou spoločnosťou a celkovo zlepší služby vďaka rýchlejšej identifikácii konštrukčných problémov v návrhovom procese. To vo svojom výsledku eliminuje zmeškanie i náklady na materiál.

Metóda BIM je integrovaný proces postavený na koordinovaných, spoľahlivých informáciách o projekte, počnúc návrhom, cez konštrukciu až po prevádzkové operácie. S využitím metódy BIM môžu architekti, inžinieri, konštruktéri a vlastníci firiem ľahko vytvárať koordinované, digitálne návrhové informácie a dokumentácie. Tieto informácie potom môžu využiť pre presnejšiu vizualizáciu, simuláciu a analýzu výkonu, vzhľadu a nákladov a vďaka tomu spoľahlivo dodať projekt rýchlejšie, ekonomickejšie a s menším dopadom na životné prostredie.

Už 10 rokov pomáha spoločnosť Avatech Solutions firme HDR dosahovať obchodné ciele prostredníctvom inovatívnych technologických riešení. Avatech v HDR v minulosti zaviedol metódu BIM a teraz pracuje na intenzívnom prechode firmy HDR na platformu Autodesk. Autodesk a Avatech Solutions budú spolupracovať na implementačnom plánovaní, alokácii zdrojov a monitorovaní krokov smerujúcich k stanoveným cieľom.

„Už dlhý čas radí Avatech firmám a priemyselným lídrom na trhu, akou je i firma HDR. Náš tím vždy myslí na to, ako s pomocou prvotriednych technológií dosiahnuť podstatné zdokonalenie obchodných procesov,“ vysvetľuje George Davis, prezident a CEO Avatech Solutions. „Naše značné skúsenosti z niekoľkých priemyselných odvetví a bezkonkurenčná technologická kvalifikácia nám naďalej umožňujú pomáhať podnikom, ktoré v rámci svojho oboru chcú udávať smer a zvyšovať úroveň vo svojom odbore. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu so spoločnosťou HDR najmenej ďalších 10 rokov.

„HDR zdieľa víziu Autodesku. Metódu BIM považujeme za ideálny proces pre integrovanú dodávku projektu,“ uvádza Jay Bhatt, senior viceprezident, Autodesk AEC Solutions. „Teší nás skutočnosť, že vedúce firmy na trhu, ako je napríklad HDR, používajú platformu Revit spoločne s ďalšími BIM riešeniami ako Autodesk Civil 3D, na vytváranie profesne spolupracujúcich BIM postupov pokrývajúcich návrhy infraštruktúr, architektúru a návrhy projektovania kovových konštrukcií.”

Neprehliadnite: