Spoločnosť Sun Microsystems pripravuje riešenia postavené na technológii SSD

Tlačový servis  /  16. 06. 2008, 00:00

Spoločnosť Sun Microsystems dnes ohlásila, že pripravuje uvedenie nových Sun solid state diskov (SSD), ktoré zákazníkom prinesú vyšší aplikačný výkon, masívnu škálovateľnosť, nižšiu spotrebu elektrickej energie a pridanú hodnotu v rámci integrácie s operačným systémom Solaris, Solaris ZFS ako aj s ostatnými open source technológiami.

Spoločnosť Sun už v súčasnej dobe poskytuje softvér Solaris ZFS, ktorý je optimalizovaný pre SSD technológie a v krátkej dobe predstaví kompletnú radu produktov postavených na SSD technológii.

 

Nové SSD disky budú integrované v úložných systémoch a serveroch spoločnosti. Keďže nové úložné systémy dramaticky znižujú spotrebu elektrickej energie stanú sa súčasťou rastúceho portólia ekoinovačných produktov a služieb.

 

"Flash SSD disky sú najvýznamnejšou inováciou v oblasti ukladania dát v poslednom desaťročí. Do polovice roka 2009 budú dostupne vo väčšine serverov a prinesú vyšší výkon a energetickú efektívnosť," hovorí John Fowler, výkonný viceprezident spoločnosti Sun Microsystems. "Táto technológia úplne zmení dizajn a nasadenie serverov a úložných systémov v dátových centrách."

 

Flash SSD technológie sú v súčasnej dobe rozšírené hlavne oblasti spotrebnej elektroniky čo výrazne vplýva na znižovanie ich cien. Rok 2008 je pre nasadenie SSD technológii v úložných systémoch prelomovým. Očakáva sa, že výkon a ceny SSD zariadení budú atraktívnejšie ako technológia Fibre Channel diskov.

Neprehliadnite: