Spoločnosťi Fujitsu Siemens Computers a Sun Microsystems podpísali OEM dohodu o distribúcii operačného systému Solaris na serveroch PRIMERGY

Tlačový servis  /  16. 06. 2008, 00:00

Spoločnosť Sun Microsystems dnes ohlásila podpísanie viacročného OEM kontraktu so spoločnosťou Fujitsu Siemens Computers, v rámci ktorého bude spoločnosť Fujitsu Siemens Computers na vybraných serveroch Fujitsu Siemens PRIMERGY distribuovať operačný systém Solaris a Solaris Subscriptions.

Sun a Fujitsu Siemens Computers budú taktiež spolupracovať na certifikácii serverov PRIMERGY pre operačný systém Solaris. Operačný systém Solaris 10 je v súčasnoti podporovaný na viac ako 950 x86/x64 systémoch od rôznych výrobcov a existuje preň viac ako 4000 aplikácií.

 

"Táto dohoda je výbornou splurácou pre zákazníkov obidvoch spoločností. Zákazníci budú mať možnosť vyberať z väčšieho množsta systémov certifikovaných pre beh operačného systému Solaris a zjednoduší sa taktiež spôsob nákupu Solaris Subscriptions pre servery PRIMERGY", hovorí Rich Green, výkonný viceprezident spoločnosti Sun Microsystems.

"Rozšírenie ponuky systémov podporujúcich operačný systém Solaris 10, umožní väčšiemu počtu zákazníkov získať prístup k operačnému systému, ktorý ponúka rozšírenú škálovateľnosť, dostupnosť a pokročilé virtualizačné funkcie."

 

"Keďže už dlhšiu dobu podporujeme operačný systém Solaris na našich systémoch SPARC, máme v tejto oblasti veľké skúsenosti", hovorí Jens-Peter Seick, viceprezident spoločnosti Fujitsu Siemens Computers. "Solaris 10 je operačným systémom svetovej triedy, a my sa tešíme na spoluprácu so spoločnosťou Sun. Kombinácia serverov PRIMERGY a operačného systému Solaris prinesie zákazníkom pridanú hodnotu pre aplikácie ktoré vyžadujú škálovateľnosť, bezpečnosť a vysoký výkon".

 

Operačný systém Solaris 10 5/08 disponuje vylepšeným výkonom a novými funkciami pre správu napájania procesorov od firiem Intel a AMD. Solaris 10 ponúka aj sady unikátnych vlastností ako sú Solaris ZFS, Predictive Self-Healing, Virtualization a Dynamic Tracing.

Viac informácií o operačnom systéme Solaris 10 5/08

Neprehliadnite: