Samsung by si rád polepšil na piesočku Nokie

Ivan Čapkovič  /  15. 06. 2008, 11:12

Druhý najväčší výrobca mobilných telefónov na svete, spoločnosť Samsung by rada posilnila svoj vplyv vo Fínsku, hlavnej bašte najväčšieho výrobcu mobilných telefónov, Nokie. Ich zámer je jasný. Ponúknuť ľudom mobily s dotykovou obrazovkou, ktoré Nokia nemá, oznámila spoločnosť Samsung.

 

V súčasnosti má Juhokórejská spoločnosť okolo 6% podielu na trhu, kde jasne dominuje Nokia, ktorá ma okolo 86% , ako nám ukázali nedávne štúdie.

 

„Naším cieľom je dostať sa späť na 15% podiel trhu s mobilnými telefónmi vo Fínsku,“ oznámil riaditeľ sekcie predaja spoločnosti Samsung vo Fínsku, Mika Engblom.

 

Samsungu sa už raz podarilo získať silnejšie postavenie na fínskom trhu a to v roku 2005, keď tu predstavilo „V-čkové“ telefóny a tím nastavil nový trend v predaji na európskom trhu.

 

Nokia už tento týždeň znovu upozornila, že má v pláne prísť s vlastnými mobilnými telefónmi s dotykovými obrazovkami v druhej polovici tohto roka.

 

Samsung si chce pozíciu vo Fínsku zlepšiť zariadeniami typu Omnia, ktoré boli práve predstavené. V tom istom čase chce Nokia vstúpiť aj na kórejský trh, ale dosiaľ neodhalila s čím konkrétne do Kórei príde.

 

Fínsko má jeden z najrozvinutejších trhov s mobilnými telefónmi a podľa neho sa dajú indikovať budúce smery aj inde vo svete.

 

Samsung v piatok publikoval štúdiu o prianiach fínskych zákazníkov a podľa nej sa dá očakávať veľký úspech u dotykových obrazoviek, ktoré sú jednoduché na použitie.

 

„Je pomerne zaujímavé, že po dotykových obrazovkách tužia skôr starší ľudia“, povedal Engblom

 

 

Neprehliadnite: