Premena televízie v centrum „sociálneho života“

Ivan Čapkovič  /  12. 06. 2008, 00:00

„Môj syn zostáva celú noc hore, aby sa mohol hrať na svojom Xboxe so svojimi kamarátmi po celom svete,“ povedal Stevu Ballmer (výkonný riaditeľ spoločnosti Microsoft) pre Washington Post. „Ale ja pri sledovaní baseballu alebo golfu nič podobného robiť nemôžem.“ Nová služba Boxee je od pondelka v skúšobnej alfa-verzii. Jej cieľom je umožniť užívateľom prenos digitálneho obsahu z počítačov do ich televízii a týmto spôsobom zmeniť televíziu v „sociálne zábavné centrum“, povedal vrchný riaditeľ Avner Ronen.

 

boxee Samozrejme sa snaží mnoho spoločnosti ako napríklad Apple a Microsoft prepojiť televíziu a počítač. Ich rozdiel medzi Boxee je spoliehanie sa na kreativitu vývojárov k vytvoreniu presne tých aplikácii, ktoré si ľudia žiadajú. Táto spoločnosť sa objavila behom XBMC (Xbox Media Center) projektu, v ktorom sa open-source scéna premenila vďaka Xboxom na zábavné centrum.

 

Open-source software od Boxee taktiež umožňuje užívateľom zdieľať recenzie, pesničky, videá a fotky s priateľmi. Majitelia spoločnosti očakávajú, že si jedného dňa ich užívatelia prenesú svoje Facebook profily do televízie a premenia ju tak na ich hlavný zdroj komunikácie, sociálneho vyžitia a zábavy.

 

Táto služba však stále nemá žiadnu jednoduchú odpoveď na pripojenie televízie k internetu. Čo pre bežného užívateľa znamená, že vždy keď chce využiť Boxee musí najskôr pripojiť do televízie svoj notebook alebo počítač. Čo je však nepríjemné a zdĺhavé.

 

Služba je zatiaľ prístupná len na operačných systémoch Linux a Mac OS X, ale v blízkej dobe sa môžeme dočkať aj verzie kompatibilnej s Windows.


Neprehliadnite: