GTA 4 posilnilo zisky spoločnosti Take-Two

Ivan Čapkovič  /  06. 06. 2008, 00:00

Spoločnosť Take-Two Interactive uverejnila vo štvrtok svoje zisky, ktoré prekonali všetky očakávania a to hlavne vďaka nečakanému úspechu pokračovania úspešnej série Grand Theft Auto s poradovým číslom 4.

 

gta

Ich zisky sú jednoznačne fenomenálne a to hlavne vďaka Grand Theft Auto 4 ,“ povedal Wedbush Morgan. Analytik Michael Pachter zase povedal: „Ich nárast je zapríčinení predajom väčšieho množstva kusov hry GTA 4 ako sa očakávalo .“

 

Spoločnosť, ktorá odmietla ponuku viac ako 2 miliardy dolárov za svoje odpredanie spoločnosti Electronic Arts, vedie taktiež diskusiu o svojej stratégii na budúce roky. Čo taktiež potvrdil výkonný riaditeľ Ben Feder.

 

Výbor práve pracuje na rôznych variantoch, kam by sa spoločnosť Take-Two mohla vydať a stále pokračuje diskusia s niekoľkými zainteresovanými stranami ,“ povedal Feder pre agentúru Reuters.

 

 

Spoločnosť Take-Two zatiaľ nevstúpila priamo do vyjednávania, ale čaká na chvíľu kedy odhalí svoje ďalšie plány, tým správnym ľudom.

 

Vedenie Take-Two taktiež oznámilo spoločnosti Electronic Arts, že ponuka 25,74 dolára za akciu nie je teraz po uvedení GTA 4 dostačujúca. Hlavne keď behom prvého týždňa predaja tejto hry zarobili niečo cez 500 miliónov dolárov, teda asi 10 miliárd Slovenských korún. Predalo sa 8 a pól milióna kusov tejto hry priamo zákazníkom a ďalších 11 miliónov kópii do regálov obchodov.

 

Tých 11 miliónov mi naozaj vyrazilo dych. Myslel som, že to bude trvať minimálne rok ,“ povedal analytik Signal Hill.

 

Vďaka úspechu hry GTA 4 očakáva Take-Two behom tretieho kvartálu ďalších 325 až 375 miliónov dolárov.


Neprehliadnite: