Súťaž s PPP: Slovensko má koncepciu eGovernmentu

Redakcia Inet.sk  /  05. 06. 2008, 00:00

Prinášame vám ďalšie kolo súťaže pripravovanej v spolupráci s občianskym združením Partnerstvá pre prosperitu (PPP). Správne odpovede posielajte na sutaz@inet.sk

Vláda na svojom 97. zasadnutí v stredu 21. mája 2008 schválila národnú koncepciu eGovernmentu, ktorá sa zameriava na digitalizáciu úsekov výkonu správy v súlade s vecne vymedzenými kompetenciami štátnej správy a územnej samosprávy. Schválený dokument je významným medzníkom k vytvoreniu predpokladov na lepšie budovanie informačnej spoločnosti v SR. Cieľom je zabezpečiť, aby zmeny údajov boli vykonané len raz, na jednom mieste a automaticky dostali do všetkých registrov a aby v rámci poskytovania služieb bolo možné jednoducho získať informácie z už existujúcich registrov a informačných systémov bez nutnosti požadovať tieto údaje od občana duplicitne. Materiál je k dispozícii na vládnej stránke www.rokovania.sk.

 

Ako sa schválená koncepcia volá?

  1. Akčný plán národného eGovernmentu

  2. Koncepcia eGovernmentu v podmienkach SR

  3. Národná koncepcia informatizácie verejnej správy

Traja výhercovia získajú darčekové balíčky, ktoré venovali členovia PPP (Alcatel-Lucent, Anasoft a SWAN). Uzávierka súťaže je 30. júna 2008.

Neprehliadnite: