'Second Life' vstupuje do sveta mobilov

Anton Ján Vrban  /  04. 06. 2008, 00:00

Je ťažko uveriteľné, že do virtuálneho svetu s názvom Second Life, ktorý vyvinula spoločnosť Linden Lab, bude už čoskoro možné pristupovať aj z mobilných telefónov. Je to ale pravda, a dokonca je už dostupná aj verejná beta verzia.

3G operátor Vollee začal v utorok ponúkať Second Life pre mobily v beta verzii, ktorá je verejne dostupná a každý si ju môže bezplatne stiahnuť. Momentálne je Second Life Mobile kompatibilné so 40-timi Wi-Fi a 3G mobilnými telefónmy. Podpora ďalších mobilov je otázkou pár dní, chystá sa aj verzia pre obľúbený iPhone.

Užívatelia budú mať možnosť lietať a teleportovať sa po celom virtuálnom svete, a tiež chatovať s práve pripojenými kamarátmi.

O importovaní Second Life do mobilov sa hovorilo už vo februári a už od tej doby sme mohli na internete zpozorovať ukážky zo súkromných beta verzií.

Vollee uvádza, že Second Life Mobile je malý klient pre mobily, ktorý komunikuje s plnou PC verziou tejto hry. Tá beží na serveroch Vollee, ktoré následne odosielajú modifikované dáta pre mobilného klienta.

Beta verziu je možné po zvolení typu vášho mobilného telefónu stiahnuť na adrese http://www.vollee.com/secondlife.

 

Zdroj: Cnet.com

Neprehliadnite: