Microsoft hľadá dohodu s HP

Ivan Čapkovič  /  02. 06. 2008, 18:29

Jednoduchá a hlavne istá cesta ako získať užívateľov pre Váš vyhľadávací systém je integrovať ho priamo do internetového prehliadača.

mc HP

Kvôli antimonopólnym snahám však nemôže spoločnosť Microsoft priamo integrovať svoj Live Search do Internet Exploreru. Ak teda chcú Live Search na nových počítačoch, musia urobiť priamu dohodu s ich výrobcami.

 

V pondelok spoločnosť Microsoft oznámila práve takúto dohodu s HP (Hewlett Packard) potvrdzujúcu službu Live Search ako defaultnú na nových počítačoch predaných od januára. Tieto počítače budú mať taktiež aj Silverlight toolbar od Microsoftu, ktorý je s Live Search prepojený.

 

Vedenie Microsoftu taktiež oznámilo, že cíti, že kvalita Live Search dosiahla bodu, kde jeho používanie dostáva zmysel pre rôzne internetové obchodovanie. Taktiež by sme neboli prekvapení, ak by sa jednalo o jednu z mnoha dohôd, hlavne kvôli neúspešným jednaniam s Yahoo.

 

Microsoft síce neuviedol na koľko ho táto dohoda vyšla, ale hovorí sa, že táto dohoda je jedna z najvýznamnejších k tomuto dňu. Dá sa teda predpokladať, že aj jedna z najdrahších.

 

Táto dohoda s HP je ukazovateľom našej ďalšej stratégie a to je sústredenie sa na zabezpečenie distribúcie Live Search ” povedal Kevin Johnson, prezident divízie platforiem a služieb spoločnosti Microsoft. V prehlásení ďalej stojí: “Toto je jedna z najvýznamnejších dohôd o produkcii Live Search, ktorú kedy Microsoft urobil a som potešený, že toto partnerstvo s HP prinesie túto našu službu miliónom užívateľom po celej severnej Amerike .”

 

 

Zdroj : cnet.com

 

Neprehliadnite: