Depi.sk rozdáva svojim čitateľom hodnotné ceny

Platená reklama  /  02. 06. 2008, 11:53

S veľmi originálnym nápadom prišiel včera - 1. júna bloger Erik Gyepes, ktorý je na slovenskom internete známy skôr pod prezývkou „depi“. V závere článku Vám prinášame s ním aj krátky rozhovor.

Na svojom blogu uverejnil článok, kde načrtol ideu takzvaného 30C – ako on sám hovorí, ide o 30 denný cyklus počas ktorého chce dosiahnuť niekoľko zo stanovených cieľov: napísať minimálne 1 článok/deň počas 30C tj. počas mesiaca jún, oživiť mikrokomunitu okolo jeho blogu, priniesť niekoľko miniatúrnych ale za to silných zmien, či zdvojnásobiť návštevnosť svojho blogu. Ako on sám tvrdí svoj blog dlhé mesiace kvôli štúdiu zanedbával, písal veľmi nepravidelne až takmer vôbec. Práve tieto skutočnosti ho viedli k spusteniu 30C.

Okrem toho chce svojim čitateľom po ukončení „akcie“ 30C rozdať hodnotné ceny. Už v priebehu prvého dňa sa mu ozvalo niekoľko sponzorov, ktorí chcú do súťaže venovať ceny – ide napríklad o webhosting, príslušenstvo k PC, hardvér, softvér a iné zaujímavé ceny. Najväčšou motiváciou pre každého sponzora je najmä to, že mu bude poskytnutý spätný odkaz alebo banner v každom z článkov napísanom počas 30C.

Podmienky zapojenia sa do súťaže sú pritom veľmi jednoduché: čitateľom stačí prispieť komentárom na blogu, či príspevkom na diskusnom fóre alebo sa len jednoducho pripojiť na kanál #30C na populárnej mikroblogovacej službe Jaiku.

To, že ide o naozaj zaujímavý nápad vidno aj z doposiaľ pridaných komentárov, ktoré svedčia o tom, že bloger ľudí zaujal a na jeho „seba prekonávanie sa“ sú veľmi zvedaví. Idea je zaujímavá aj v tom, že na Slovenskom internete je to vôbec prvý pokus, kedy bloger svojich čitateľov za ich príspevky bezplatne odmeňuje hodnotnými cenami.

 

Krátky rozhovor s blogerom Erikom Gyepesom

Ako a kedy ťa napadla myšlienka 30C a čo ťa viedlo k jej zahájeniu?

Túto otázku ste mi radšej nemali položiť - bolo to nedávno počas sprchovania :o) K zahájeniu ma viedlo stagnovanie môjho 2 ročného blogu depi.sk, ktorý som zanedbával najmä kvôli škole. Chcel by som ho teraz aj práve vďaka 30C trocha oživiť a urobiť to zábavnou formou. Blogerom na Slovensku podľa mňa chýba odvaha, talentov je tu veľmi veľa a taktiež aj zaujímavých blogov. Osobne mi tu však chýba ten "zahraničný štýl", kde sú blogeri reálnymi médiami a sú braný inak ako u nás.

Predpokladáš, že sa táto akcia medzi ľuďmi ujme? Myslíš si, že vznikne klasická reťazová akcia a rôzny blogeri začnú robiť vlastné akcie typu 3OC?

V prvom rade sa 30C musím ujať ja. :) Všetko to beží v podstate ešte len druhý deň, sám netuším ako to dopadne, chcem však v prvom rade písať kvalitné a zaujímavé články a to bude asi po takej dlhej a nepravidelnej pauze to najťažšie.

To, či si sami blogeri začnú tvoriť takéto akcie bude asi závisieť najmä od toho ako dopadne táto. Možno ich to však zaujme a čoskoro prídu s niečím podobným, ktovie.

30C má pomerne odvážne ciele. Aká je podľa teba šanca, že ich splní a aké sú zatiaľ ohlasy?

Práve o tom to je, o prekonaní samého seba. Ciele sú odvážne a záleží len odo mňa či sa mi ich podarí splniť.  Ja však pevne verím, že áno a to aj práve vďaka čitateľom, ktorí mi môžu pomôcť svojou podporou.

Na svojom blogu okrem nových článkov spomínaš aj pár "malých a veľkých zmien". Prezradíš nám niečo viac?

Pôjde skôr o technické zmeny, organizáciu atď. Budú malé ale silné - to znamená, že prispejú ku kvalite blogu. Viac však uvidia a pocítia čitatelia už v nasledujúcich dňoch.

Posledná otázka na záver. Jedná sa o jednorázovú akciu alebo sa plánuješ k nej v budúcnosti pravidelne vracať?

Zatiaľ ide ako sa hovorí o "jednorázovku", ak ale bude záujem možno sa niekedy v budúcnosti zopakuje.

 

Webhosting Inet.sk je jedným zo sponzorov akcie

Neprehliadnite: