ESET Online Scanner najčastejšie odhalil adware, vykrádačov hesiel a rozšírený INF/Autorun

Tlačový servis  /  02. 06. 2008, 00:00

Podľa štatistík ESET bolo 44% počítačov skontrolovaných pomocou bezplatného nástroja ESET Online Scanner nakazených minimálne jednou počítačovou hrozbou. Za desať mesiacov od jeho spustenia, skontroloval takmer 700 000 počítačov, pričom najčastejšie zistil prítomnosť infiltrácií zobrazujúcich reklamu a trojanov, vykrádajúcich citlivé dáta. ESET Online Scanner umožňuje skontrolovať počítač komukoľvek zadarmo a odstrániť z neho vírusy, trójske kone a ďalšie druhy infiltrácií.

Zo skontrolovaných počítačov bolo 44% zasiahnutých aspoň jednou počítačovou hrozbou. V prípade 1,12% počítačov dokonca ESET Online Scanner odhalil 401 a viac škodlivých kódov.

ESET Online Scanner na nakazených počítačoch najčastejšie odhalil adware, ktorý sťahuje a zobrazuje nevyžiadanú reklamu, ďalej trójske kone, vykrádajúce citlivé údaje ako heslá, čísla kreditných kariet a pod., a tiež INF/Autorun, zmes hrozieb, ktoré na svoje šírenie využívajú prenosné médiá.

Mesačne využíva bezplatnú online službu ESET Online Scanner približne 70 000 používateľov vo viac ako 100 krajinách. Najviac používateľov online skenera zaznamenali štatistiky v USA (20%), Španielsku (11,7%) a Poľsku (6,5%). Na Slovensku zatiaľ ESET Online Scanner využilo približne 16 000 ľudí. ESET Online Scanner využili používatelia aj v takých exotických krajinách ako Omán, Zimbabwe alebo Maledivy či Trinidad a Tobago.

Neprehliadnite: