Akvizície SOITRONu v Čechách a na Slovensku

Tlačový servis  /  26. 05. 2008, 00:00

SOITRON expanduje - ohlásil dve nové akvizície. Svoju rastovú stratégiu a víziu na nasledujúce obdobie po prvý raz oficiálne spoločnosť predstavila na svojej aprílovej konferencii Škola ITeligencie a dnes už prezentuje výsledky prvých krokov, ktorými ju chce realizovať.

Víziou SOITRONu je pôsobiť celosvetovo ako dôveryhodný partner, ktorý moderným prístupom k informačným technológiám prekračuje hranice dneška. Spoločnosť chce rozšíriť svoju pôsobnosť tak, aby ju vnímali aj za hranicami Slovenska. Práve preto sa vedenie spoločnosti SOITRON v prvej polovici mája dohodlo s manažmentom a  majiteľmi českej spoločnosti Caiacom o odkúpení ich obchodných podielov. Caiacom sa tak stal súčasťou skupiny SOITRON. Proces jeho integrácie do spoločnosti sa začína a spoločnosti už realizujú prvý spoločný veľký projekt - integráciu kontaktného centra Avaya u významnej slovenskej spoločnosti pôsobiacej v oblasti služieb pre verejnosť.

 

Začlenením Caiacomu do skupiny SOITRONu ešte výraznejšie posilníme vedúcu pozíciu spoločnosti v oblasti IP telefónie na Slovensku a v Čechách. Naši zákazníci tak popri technológii Cisco získajú aj prístup k technológiám firmy Avaya a som rád, že im v súlade s firemnou stratégiou budeme môcť ponúkať to najlepšie na trhu IP telefónie a Unified Communications.“, hovorí výkonný riaditeľ SOITRON, a.s. Ondrej Smolár.

 

Spojenie so strategickým partnerom - spoločnosťou SOITRON je v súlade s našou dlhodobou stratégiou zameranou na rozširovanie portfólia produktov a služieb zákazníkom. Jednou z ciest, ako to čo najefektívnejšie dosiahnuť, je fúzia so strategickým partnerom s vysokou profesionalitou, širokým produktovým portfóliom a významným postavením na trhu, akým je SOITRON. Už teraz vidíme, že rozhodnutie bolo správne. Nasvedčujú tomu spoločné úspechy vo významných projektoch, v ktorých by sme sa samostatne presadzovali ťažšie.“, komentuje akvizíciu Jiří Dinter, obchodný riaditeľ Caiacom s.r.o.

 

Okrem expanzie na českom trhu sa SOITRON dohodol so slovenskou firmou TWO o prevzatí jej obchodných aktivít a zamestnancov v oblasti bezpečnosti. „Segment security vnímame ako jednu z dôležitých IT oblastí. Rovnako i táto akvizícia znamená pre nás výrazné posilnenie pozície na trhu ako aj schopnosti poskytovať ucelené bezpečnostné riešenia.“, zdôrazňuje Ondrej Smolár.

 

Naša spoločnosť zmenila zameranie z partnerského biznisu na koncových klientov. Keďže chceme našim zákazníkom poskytovať komplexné služby, zahájili sme spoluprácu so spoľahlivým partnerom – spoločnosťou SOITRON. Veríme, že spoločne budeme pripravení osloviť cieľový trh v oblasti bezpečnosti, na ktorom by sa TWO samostatne len ťažko presadzovalo.“, podčiarkuje Vladimír Bartolčič, konateľ spoločnosti TWO, spol. s r.o.

 

Z dlhodobého hľadiska je naším cieľom posilniť pozíciu spoločnosti v Česku tak, aby sme sa stali silným lídrom v stredoeurópskom priestore a patrili v ňom medzi TOP 5 systémových integrátorov. A práve realizované akvizície sú krokom, ktorý má k tomuto cieľu prispieť.“, dodáva na záver Ondrej Smolár.

Neprehliadnite: