„Kúpa Yahoo nebola priorita“ - Riaditeľ Microsoftu

Ivan Čapkovič  /  24. 05. 2008, 20:47

Riaditeľ spoločnosti Microsoft, Steve Ballmer, v piatok prehlásil, že kúpa spoločnosti Yahoo nebola hlavnou prioritou a zrušením ponuky získal Microsoft 50 miliárd dolárov na nové investície.

 

Yahoo nikdy nebolo cieľom, ktorý sme prenasledovali, ale bola to cesta ako naštartovať náš online reklamný biznis, “ povedal Steve Ballmer preplnenej hale na technologickej konferencií v Moskve.

 

Ballmer takto reagoval na otázky týkajúce sa nepodareného odkúpenia spoločnosti Yahoo za 47.5 miliárd dolárov, čo je 33 dolárov za akciu.

 

Riaditeľ Microsoftu prízvukoval jeho výrok z pred niekoľkých týždňov:

1. mája sa uskutočnilo zamestnanecké stretnutie, na ktorom vyhlásil, že Yahoo bola hodnotnou časťou stratégie ako poraziť už starovekého rivala Microsoftu – Google.

„Yahoo nie je stratégia, je jej súčasťou,“ Ballmer oznámil pred troma týždňami v Redmonde, Washington.

„Máme záujem zaplatiť za Yahoo do určitej úrovne, ale zaplatiť ponad túto úroveň už záujem nemáme.“

Rozhovory sa skončili 3. mája a Microsoft oznámil „pohli sme sa ďalej“ .

Začiatkom tohto týždňa obe firmy prisvedčili, že prebiehajú ďalšie rokovania o uzavretejšej dohode, ale ani jedna strana nezverejnila detaily. Zdroj majúci blízko k týmto rokovaniam zverejnil, že Microsoft navrhol kúpu Yahoo po tom, ako sa Yahoo zbaví svojich ázijských aktív.

V Izraely tento týždeň, Ballmer povedal, že rokovania o kúpe Yahoo už neprebiahajú, ale stále hľadajú iné možnosti dohôd s Yahoo, druhou najväčšou službou vyhľadávania na svete hneď po Google.

Ballmer dodal :“Začínajúce sektory Internetu, ktorých rozmach sme mohli vidieť napríklad pri nástrojoch zaoberajúcich sa posielanim krátkych súkromných správ, nie sú využité naplno.“

„Je vela rôznych sfér podnikania, ktoré sú z určitého zmyslu podceňované trhom.“ , dodal, pričom poukázal na služby zdravotného poistenia.

 

„Stále sme starnúcou populáciou - je to jedna z najviac rastúcich podnikateľských sfér sveta.“

 

 

 

Zdroj: Reuters

 

Neprehliadnite: