IT správy na jednom mieste – itzpravy.cz

Július Pastierik  /  24. 05. 2008, 00:00

V Českej republike pribudol zaujímavý portál, ktorý sa venuje sledovaniu IT správ v českom, slovenskom a anglickom jazyku.

 

Prehľadné informácie na jednom mieste sú vždy vítané a preto existuje celý rad rôznych portálov, ktoré sa venujú takémuto zbieraniu údajov. Žiaľ, mnohokrát nie sú informácie na jednom mieste a preto musíme sledovať viacero vecí naraz.

Túto situáciu sa snažia vyriešiť autori nového portálu itzpravy.cz, pretože umožňujú priamo používateľom pridávať nové stránky, ktoré sa venujú IT oblasti. Samozrejme, toto pridávanie je po zadaní odkazu kontrolované, aby sa vylúčili prípadné nesprávne odkazy. Veľmi zaujímavá je aj možnosť pridávania odkazov na také stránky, ktoré nemajú RSS čítačky. Vďaka tomuto sa dokáže na jednom mieste nakumulovať naozaj veľké množstvo správ.

Keď je však správ veľa (denne sú to stovky), potom vzniká nový problém – ako sa v nich orientovať. Aj na toto nám prinášajú autori portálu itzpravy.cz riešenie – registráciu. Taáto je, ako inak, zadarmo a pozostáva zo zadania e-mailu a hesla. Následne si môžeme vytvoriť rôzne filtre správ podľa kategórií, jazykov prípadne aj s vylúčením (alebo povolením) niektorých portálov. Okrem toho si môžeme vytvoriť aj rôzne automatické filtre, napríklad podľa kľúčového slova.

Takže privítajme novinku na informačnom poli a dúfajme, že sa projekt čoskoro rozšíri tak, že na jednom mieste budeme môcť nájsť naozaj všetko to, čo nás zaujíma.

Internet: itzpravy.cz

Neprehliadnite: