Cisco Expo 2008 signalizuje nástup najnovších perspektívnych možností v oblasti komunikácie.

Tlačový servis  /  19. 05. 2008, 00:00

Tretí ročník najväčšej konferencie o komunikačných technológiách na Slovensku Cisco Expo 2008 sa blíži. Bratislavský hotel Crowne Plaza bude 20. a 21. mája patriť vyše 480 účastníkom, ktorých zaujímajú najnovšie trendy v tejto oblasti. Cisco Slovensko pre nich pripravilo viac ako 40 prezentácií. Okrem špičkových expertov na sieťové technológie z pobočky Cisco na Slovensku, sa predstaví aj 16 odborníkov zo zahraničia.

Prognózy, trendy a vízie ako aj predstavenie kompletných technologických riešení v oblasti bezpečnosti, unifikovanej komunikácie, mobility, bezdrôtovej komunikácie či optických sietí, je iba zlomok toho, čo konferencia ponúka.

 

Ako zdôraznil generálny riaditeľ Cisco Slovensko Marcel Rebroš, sieťové technológie by mali byť v najbližších pätnástich rokoch jeden z určujúcich faktorov, ktorý bude mať rozhodujúci vplyv na zmeny v podnikateľskom prostredí. Vyplýva to z prieskumu, ktorého sa zúčastnilo vyše 1 600 vrcholových manažérov z viac ako sto krajín. „Trendy globalizácie, personalizácie, či prognózy demografického vývoja naznačujú, že komunikačné technológie budú mať rozhodujúci vplyv na produktivitu nielen v podnikateľskom, ale i vo verejnom sektore. Mení sa aj správanie spotrebiteľov. Tí už nechcú len čo najlepší výkon za dobrú cenu, ale požadujú personalizované produkty,“ uviedol M. Rebroš.

 

Podľa technického riaditeľa Cisco Slovakia Romana Janoviča fenomén Web 2.0 prechádza z oblasti spotrebiteľských internetových technológií do prostredia korporátnych sietí. Rozhodujúce bude, ako sa súčasné siete dokážu vyrovnať s novými aplikačnými trendmi, explozívnym nárastom video technológií a zvýšenými požiadavkami na mobilitu používateľov“ povedal R. Janovič.

 

Predpokladá sa, že v období rokov 2007 až 2011 sa množstvo celosvetovo prenášaných dát na báze Internet Protokolu päťnásobne zvýši, až na úroveň 29 exabajtov za mesiac, čo je údaj s18-timi nulami na konci. V najväčšej miere tento vývoj akceleruje práve video. Nastáva “Exabyte“ éra, na ktorú sa poskytovatelia internetových služieb budú musieť pripraviť? Nájsť odpovede na všetky tieto otázky sa pokúsi dať Cisco Expo 2008. Účastníci konferencie sa zároveň dozvedia, ako Cisco zohľadňuje tieto trendy vo svojom portfóliu. Viac informácií nájdete na www.ciscoexpo.sk

 

Techtorial Day

Pre záujemcov o technicky ladené prezentácie sa konferencia začne už 19. mája nultým dňom. Cisco pripravilo pre sieťových architektov a IT administrátorov celodenný seminár Techtorial Day, v rámci ktorého sa budú môcť zúčastniť na jednom z troch špecializovaných odborných workshopov venovaných implementácii unifikovanej IP komunikácie v podnikovom prostredí, technológiám na prenos videa nasadených v sieťach telekomunikačných operátov a výkladu jednotlivých oblastí potrebných k absolvovaniu certifikačnej skúšky CCIE, ktorá je najvyšším stupňom certifikácie sieťových expertov. Účastníci CCIE seminára budú mať možnosť praktického testovania svojich vedomostí použitím reálnych technológií.

 

Novinkou na tohtoročnom Cisco Expo budú aj priame prenosy prednášok pomocou IP streamingu do škôl, ktoré sú zapojené do vzdelávacieho programu Cisco Networking Academy. V duchu vývoja informačných technológií sa bude niesť nielen pracovná časť konferencie, ale aj neformálny spoločenský večer pod názvom Night Shift. Bude sa konať v „IT factory“, na ktorú sa v prvý deň konania konferencie zmení bývalá petržalská továreň Matadorka. V rámci spoločenského večera Cisco Slovakia ocení partnerov za rok 2007 a víťazov študentskej súťaže Cisco Olymp.

Neprehliadnite: