Hackeri chcú otestovať RFID v praxi na stovkách ľudí

Rasťo Turek  /  18. 05. 2008, 13:21

Hackerská skupina The Last Hope sa tento rok pokúsi o zaujímavý sociálny experiment. 1500 dobrovoľníkov bude vybavených RFID zariadením, ktoré budú nosiť pri sebe. Hackerská skupina sa na Júlovej konferencii v New Yorku pokúsi bližšie prezentovať verejnosti technológiu RFID.

Každá osoba, ktorá bude vybavená RFID čipom, bude monitorovaná a informácie získane z čipu, ako komu bol čip pridelený, kade sa dotyčná osoba pohybuje, budú v real-time zobrazované na veľkoplošných obrazovkách. Skupina sa takto snaží poukázať na úskalia RFID, ktoré sa každým dňom viacej pretláča do našich životov. Preto v Júli tohto roku bude po prvý krát transparentne predstavená celá technológia, vrátane výhod a nevýhod, či potencionálneho nebezpečenstva.

Následne sa na konferencii budú prezentovať jednotlivé problematiky spojené s RFID, vrátane spôsobov ochrany, prevedenia, možností, atď. Účastníci konferencie budú môcť priamo na mieste vidieť a skúsiť hacknúť jednotlivé zariadenia, nájsť ich zraniteľné miesta a vo výsledku sa pokúsia získať čo najviac osobných informácií o ich nositeľovi.

Konferencia sa bude konať v 18 - 20 Júla v hoteli Pennsylvania v New Yorku a bude úplne otvorená verejnosti. Ak teda budete v tom čase niekde v blízkosti, určite si ju nenechajte ujsť.


Viac sa dozviete na hope.net

Článok bol pôvodne uverejnený na autorovom blogu

Neprehliadnite: