Nový Avast! opravuje mnohé chyby

Tomáš Kusenda  /  15. 05. 2008, 16:05

Česká spoločnosť Alwil Software, výrobca antivírusového softvéru Avast! vydáva po niekoľkých týždňoch opravu pre verziu 4.8. Nová verzia s číslom 4.8.1195 opravuje viac ako dvadsať dôležitých chýb.

Team spoločnosti Alwil Software v novej verzii opravil problém s obnovou systému na operačných systémoch Microsoft Windows XP a Vista, problém s ovládaním v hrách ako World of Warcraft, zrýchlil rýchly test. Opravil tiež pomalé načítavanie z režimu spánku na niektorých zostavách, opravené bolo mazanie infikovaných súborov v niektorých vnorených archívoch, boot-time skenovanie zobrazuje chyby korektne, self protection vyhľadáva aj zmeny v *.ini súboroch.

Detekcia a liečenie MBR rootkitov je zlepšená, opravená chyba s kompatibilitou na FAT[32] diskoch. Samozrejmosťou je zrýchlenie procesu skenovania, vyššia stabilita a kompatibilita. Pri Windows Vista skener prehľadáva aj odkazy, na 64-bitových operačných systémoch sa detekujú aj 32-bit WHS. Zmien je oveľa viac a preto sa odporúča rýchla aktualizácia. Tá už je dostupná aj cez online aktualizácie.

Viac informácii sa dozviete na stránkach avast.com/cze/

 

Neprehliadnite: