Technologický deň SOITRONu ako Škola ITeligencie

Tlačový servis  /  13. 05. 2008, 00:00

V poradí už 18. ročník odbornej IT konferencie organizovanej spoločnosťou SOITRON sa niesol v trochu netradičnejšom duchu ako predchádzajúce ročníky. Organizátori sa viac ako technológiám samotným venovali ich vplyvu na spoločnosť, v ktorej sú nasadzované. Viac tém spracovaných v kratších blokoch a väčší priestor na „kávičkové diskusie“ boli originálne zasadené do školského prostredia, celé podujatie navyše veľmi progresívne okorenilo množstvo tematických videoklipov.

Program sa zaoberal aktuálnymi problémami a výzvami, pred ktorými v súčasnosti stoja IT odborníci a manažéri. Práve im bola konferencia v hoteli Holiday Inn dňa 24. apríla 2008 určená. O tom, že boli témy zvolené správne, svedčí aj fakt, že zaujala vyše 170 z nich. Diskutovalo a prednášalo sa o kľúčových trendoch v IT oblasti, o vnímaní IT oddelenia a jeho úlohe vo firme.

 

Prostredníctvom 10 videoklipov a na ne nadväzujúcich prezentácií sa SOITRON spolu so svojimi hosťami zamýšľal nad vplyvom informačných technológií na úspech či neúspech firmy. V Škole ITeligencie sa všetci zúčastnení spolu učili ako prepojiť snahu firmy o poskytovanie kvalitných služieb a produktov s najnovšími technológiami a technologickými nástrojmi.

 

Do kompetencií IT departmentov dnes patria oblasti, ktoré zásadným spôsobom ovplyvňujú život firmy. Požiadavka byť stále online a môcť pracovať a komunikovať s kolegami i zákazníkmi je absolútnou samozrejmosťou, dokonca sa stala akýmsi základom novodobej pracovnej kultúry. Samozrejme, že to musí byť bezpečné a rýchle. Prácu a chod firmy nesmú ohroziť ani výpadky prúdu, preseknuté optické vlákna či nebodaj požiar. Nik nechce mať plný mailbox spamov, všetci chcú pracovať na najmodernejších PC a notebookoch, no a samozrejme, nesmie to byť drahé.

 

Účastníci konferencie dostali niekoľko návodov, ako práve takéto situácie riešiť a ako zabezpečiť prostredníctvom technológií kvalitný chod firiem či dokonca ich konkurenčnú výhodu. Dôležitá bola pritom práve nosná téma – zameranie sa na zefektívnenie činností, šetrenie nákladov a správnu argumentáciu pri investíciách do IT.

 

Viac informácií o uskutočnenej konferencii, tematické videoklipy, krátky videozostrih z konferencie ako aj samotné prezentácie, ktoré na nej odzneli, nájdete na www.soitron.sk/techday.

Neprehliadnite: