Konzorcium private equity fondov prevzalo GTS Central Europe

Tlačový servis  /  08. 05. 2008, 00:00

Skupina Group Menatep Limited (GML) predala 100 percent akcií v dcérskej spoločnosti GTS Central Europe (GTS CE) konzorciu private equity fondov, do ktorého patrí Columbia Capital, M/C Venture Partners, Innova Capital, HarbourVest Partners, Oak Investment Partners a Bessemer Venture Partners (Konzorcium).

GTS CE je alternatívny telekomunikačný operátor, ktorý pôsobí na území Českej republiky, Poľska, Maďarska, Rumunska a Slovenska. Spoločnosť sa zameriava na firemných a veľkoobchodných zákazníkov. GTS CE pôsobí aj na Ukrajine, v Lotyšsku, Slovinsku, Bulharsku, Chorvátsku a Srbsku. Spoločnosť GTS CE dosiahla v roku 2007 tržby v hodnote cca 400 miliónov eur a prevádzkový zisk (EBITDA) v hodnote 70 miliónov eur.


Konzorcium tvorí skupina private equity investorov, na čele so spoločnosťami Columbia Capital a M/C Venture Partners, ktoré sídlia v USA a majú rozsiahle skúsenosti v službách súvisiacich s komunikáciou a technológiou. Ďalším členom je spoločnosť Innova Capital, významná private equity skupina zameraná na strednú Európu.


V súvislosti s touto transakciou nastupuje do funkcie generálneho riaditeľa GTS CE Adam Sawicki zo spoločnosti TeliaSonera International Carrier, kde pracoval na pozícii viceprezidenta a riaditeľa pre západnú Európu a Severnú Ameriku.


Finančné poradenstvo predajcovi pri tejto transakcii poskytovala KBC Securities, pričom konzorcium právne zastupovala spoločnosť Squire Sanders & Dempsey LLP. Poradenstvo pre GML poskytovala spoločnosť Clifford Chance.

 

 


„Sme hrdí na úspešnú akvizíciu GTS CE ako aj na nasledujúci vývoj a konečnú hodnotu, ktorú sme vytvorili pre našich akcionárov,“ povedal Tamás Polgár, bývalý generálny riaditeľ GTS CE. „Veríme, že spoločnosť je teraz v postavení umožňujúcom najefektívnejšie zachytiť rast trhu firemných telekomunikácií, a že telekomunikačné skúsenosti nových akcionárov tento vývoj ešte posilnia.“


„GTS CE je so svojimi unikátnymi cezhraničnými a prístupovými sieťami jedným z najzaujímavejších telekomunikačných operátorov v strednej a východnej Európe,“ povedal Adam Sawicki. „Táto transakcia umožňuje spoločnosti vstúpiť do novej fázy vývoja. Pevne veríme, že kombinácia našej rozsiahlej regionálnej znalosti spolu s vyčerpávajúcimi poznatkami o danom odvetví a s medzinárodnými skúsenosťami, ktoré prinášajú naši noví akcionári, zabezpečí ďalšie napredovanie spoločnosti GTS CE na dynamickom telekomunikačnom trhu.“
 

Neprehliadnite: