Windows XP SP3 je už oficiálne tu

Tomáš Kusenda  /  08. 05. 2008, 10:36

Po počiatočných problémoch a často preložených dátumoch tu máme konečnú verziu tretieho a zároveň posledného opravného balíčka pre Windows XP.

Service Pack 3 pre XP bol síce dostupný v avizovaný dátum, nie však cez automatické aktualizácie, ale iba ako priamy odkaz. Dôvodom odloženia bola nekompatibilita s RMS. To na niektorých počítačoch mohlo spôsobiť pády systému, ba dokonca ho úplne znefunkčniť.

Problém je už opravený a Service Pack 3 je dostupný vo všetkých jazykových mutáciách. Sťahovať ho môžete zo stránok Microsoftu, alebo priamo cez automatické aktualizácie pomocou systému Microsoft Update. Bohužiaľ, pokiaľ využívate RMS, Service Pack 3 pre vás dostupný nebude. Oprava bude vydaná v nasledujúcich týždňoch.

Service Pack 3 skôr užívateľov sklame ako nadchne. Obsahuje síce všetky dostupné aktualizácie, nové verzie programov ako Internet Explorer, Windows Media Player a ďalšie pridané neboli. Tie si musí užívateľ doinštalovať manuálne.

Service Packt 3 je posledným opravným balíčkom pre Microsoft Windows XP. Aj napriek tomu má Microsoft v pláne aktualizácie vydávať až do roku 2014. S predajom to až také ružové nie je. To zákazníci pocítia už v lete tohto roku. Našťastie je tu možnosť Downgrade z Visty. Starému XP ešte stále patrí väčšinový podiel a to niečo okolo 70%.

Zdroj: computerworld.com
Autor: Tomáš „Kusi" Kusenda

 

Neprehliadnite: